Ödül Rekortmeni Martı Yeniden Bursa Dt'de - Son Dakika
Kültür Sanat

Ödül Rekortmeni Martı Yeniden Bursa Dt'de

Geçen sanat sezonunda çok sayıda ödülle taçlandırılan Rus yazar Anton Çehov'un klasikleşmiş eserlerinden "Martı", bu yıl da seyirciyi selamlamaya devam edecek Eser, 16 20 Aralık tarihlerinde AVP Sahnesi'nde görülebilecek.

13.12.2014 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen sanat sezonunda çok sayıda ödülle taçlandırılan Rus yazar Anton Çehov'un klasikleşmiş eserlerinden "Martı", bu yıl da Bursa Devlet Tiyatroları (DT) sahnesinde seyirciyi selamlamaya devam edecek.

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013-2014 sanat sezonunda Lions Tiyatro Ödülleri'nde en başarılı kostüm tasarımcısı ödülünü, Türkiye Sanat Kurumu Ödülleri'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü, XIV. Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü almıştı.

Eser, 19. yüzyıl sonu Rusya'sında, Moskova'dan uzak taşra hayatının atmosferi içinde geçiyor. Ekonomik ve sınıfsal değişimi sahneye aktaran oyun, aristokrat kökenli bir aile ve yakın çevresinin bu değişime ayak uyduramamasını, geleceğe güvenle bakamamasını ve hayallerinin peşinden gidememesini anlatıyor.

Dekor tasarımını Ufuk Üsterman'ın, ışık tasarımını Ali Karaman'ın yaptığı oyunda Demet Oran, Cem Arabacıoğlu, Belgin Bilgin, Yener Sezgin, Cansu Yılmaz, Erçin Işık, Reha Taşman, Adnan Tunalı, Nergiz Acar, Murat Divitçioğlu, Burak Berkan, Burak Bektaş ve Gökçe Kurt rol alıyor.

İlk kez 1995-1996 sezonunda Ankara DT'de sanatseverlerle bir araya gelen oyun geçtiğimiz sezon ise Bursa Devlet Tiyatrosunda sahnelendi.

Bursa'da ikinci sezonuna perde açacak "Martı" 16-20 Aralık tarihleri arasında AVP Sahnesi'nde görülebilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ödül Rekortmeni Martı Yeniden Bursa Dt'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement