Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Ödüller Sahiplerini Buldu

Ödüller Sahiplerini Buldu

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, 3.Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 8.Ticaret ve Sanayi Festivalinde düzenlen Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışmasında derece giren hayvan sahiplerine ödülleri verildi.

26.09.2013 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 8. Ticaret ve Sanayi Festivalinde düzenlen Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışmasında derece giren hayvan sahiplerine ödülleri verildi.

Biga Ticaret Borsasından düzenlenen ödül törenine Kaymakam Fatih Genel belediye başkanı Mehmet Özkan, Oda başkanları birlik başkanları katıldı. Ödül töreninden önce kısa bir konuşma yapan kaymakam Fatih Genel, "Biga son iki haftayı çok güzel bir şekilde geçirdi. Gerek tanıtımı açısından, gerek ürünlerinin sunumu açısından Biga çok iyi bir iki hafta geçirdi. Bütün haftaların böyle geçmesini diliyorum. Biga'mız bu birlik ve beraberliğini bu sevgi saygı ortamını devam ettirdiği sürece çok iyi yerlere geleceği ortada. Burada çıtayı yüksek tutmak gerekiyor. Çıtayı yüksek tutarsak, Biga'nın geleceği de çok parlak. Ülkenin dört bir yanından görev yaptım, hiçbir zaman bu kadar inanarak geleceği parlak dememişimdir. Biga hem tarım hem hayvancılık hem sanayi hem ticaret konusunda çok iyi" dedi.

Ardın bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Özkan, "Bizim Biga olarak kendimizi ulusal çapta belki ileriki tarihlerde uluslar arası arenada en iyi ifade edebilecek değerimiz, bu bölgenin eti, sütü gibi hayvansal ürünleridir. Tarımla hayvancılık bizim bölgenin önü açık sektörüdür. Eti ve sütü üretimi yanı sıra daha ileri seviyede damızlık üretiminin öncüsü olmak tohum üretimin öncüsü olmak buğdayı üreten değil buğdayı buğday tohumu üreten bir ilçe haline gelmek bu çok önemli bir vizyonel atılım yaklaşımıdır. Bu anlayışı artık Biga'da ön plana çıkarmak hedeflemek gerektiğini anlıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Buzağı kategorisinde dereceye giren hayvanları için Yeniçiftlik Beldesinden Mehmet Balıklı, Balıklıçeşme Beldesinden Ercan Bartav, Abdiağa Köyünden Refet Mutlu'ya, Düve kategorisinde dereceye giren hayvanları için Karabiga Beldesinden Ahmet Arslan, Çınarköprü Köyünden Murat Siner (Kura İle) Kaldırımbaşı Köyünden Erdinç Terzioğlu (Kura ile) ve Tosun Kategorisinde dereceye giren hayvanları için Karabiga Beldesinden Ahmet Arslan, Balıklıçeşme Beldesinden Zekeriya Taşar (Kura ile) ve S.S. Kalafat Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kura İle) ödülleri verildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement