Odunpazarı Belediyesi'nde Bayramlaşma - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Belediyesi'nde Bayramlaşma

Odunpazarı Belediyesi\'nde Bayramlaşma

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, kurban bayramı nedeniyle Odunpazarı Belediye çalışanlarıyla bayramlaştı.

28.09.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, kurban bayramı nedeniyle Odunpazarı Belediye çalışanlarıyla bayramlaştı.

Odunpazarı Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, TÜM- BEL-SEN Eskişehir Şube Başkanı Ergun Uzun, TÜRK YEREL HİZMET SEN Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uygun, Belediye-İş Sendika Temsilcisi Zeki Duru, BEM-BİR-SEN Temsilcisi Fetullah Özsarı, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

DÜŞÜNCENİN SUÇ OLMADIĞI ÜLKE İSTİYORUZ

Başkan Kurt, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmasında; "Bugün bayramla ilgili hepinizin geçmişte yaşadıklarıyla ve bundan sonra yaşayacaklarını kıyaslamasını istiyorum. Doğru noktalara ulaşmamız lazım doğru noktaları hep birlikte bulmamız lazım. Bunun içinde düşünmemiz lazım. Tabi ki düşüncenin suç olmadığı bir ülke olmamız lazım en başında. İnşallah önümüzdeki günler bayram tadında ve bayram güzelliğinde geçer" dedi.

BİZLER GEÇİCİ SİZLER KALICISINIZ

Odunpazarı Belediyesi'nin görevinin vatandaşlara her günü bayram gibi yaşatmak olduğunu belirten Başkan Kurt, "Bizim görevlerimiz var. 7 gün 24 saat insanların mutluluğu için çalışmak durumundayız. Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri geçicidir fakat sizler burada esas kalıcı unsursunuz ve bu kalıcı unsurun bir Odunpazarı ruhu olması lazım" diye konuştu.

EŞİTLİK ADALET ÖZGÜRLÜK TEMELİ

Başkan Kurt, "Odunpazarı Belediyesi'nde yapılan işler Türkiye'nin en iyi işleri olması lazım. Kendinize güvenerek yeni insiyatifler almanız lazım" dediği konuşmasını şöyle sürdürdü,

"Doğru yönetimi sizin göstermeniz gerekir. Bunları yaparken eşitlik adalet ve dürüstlük en temel kuralımız olmalı. Bize oy versin ya da vermesin Odunpazarı Belediyesi olarak sorumlu olduğumuz bölgeye her zaman eşit hizmet sunarak herkese adil davranacağız. Odunpazarı Belediyesi'nin temel ilkesi budur. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürerek demokrasiye olan inancımızla daha iyi işler yapacağımızı düşünüyorum."

Odunpazarı Belediyesi'nin yönetenleriyle, çalışanlarıyla ve çalışanların örgütleriyle birlikte hareket ettiğini söyleyen Başkan Kurt, "Bugün aramızda sendika temsilcisi, sendika başkanları arkadaşlarımız var her yıl geleneksel hale geldiği gibi özgür ve demokratik bir belediye olarak onlara söz vermek istiyorum" dedi.

Bayramlaşma töreninde ilk olarak TÜM-BEL-SEN Eskişehir Şube Başkanı Ergun Uzun konuşma yaptı. Uzun, "Sendika çalışmaları kapsamında Edirne'den Kars'a tüm şehirleri geziyorum. Gezdiğim şehirlerde genel olarak Eskişehir ve belediye başkanları soruluyor. Eskişehir'i marka bir şehir haline getiren 3 belediye başkanımızı da kutluyorum" dedi.

ANALARIN AĞLAMADIĞI BİR TÜRKİYE

Bayramların kardeşliğin, dostluğun, özgürlüğün ve demokrasinin pekiştiği günler olduğunu vurgulayan Uzun, "Türkiye'de 12 yıldır kardeşliği, dostluğu, özgürlüğü ve demokrasiyi göremiyoruz. Ortadoğu ve Türkiye kan gölü haline geldi. Barıştan söz etmek mümkün değil. Her gün onlarca anamız ağlıyor. Analarımız ağlamasın dedikçe çözüm sürecini bizim önümüze getirenler bugün çözüm sürecinden nemalananlar bana 400 milletvekili vermezseniz işte Türkiye bu hale gelir diyor. 1 Kasım da oylarımızı özgürlük, insan hakları ve demokrasiden yana duran partilere kullanın. Türkiye Cumhuriyeti Laik üniter ve Atatürkçü yapısını sonsuza kadar korumalıdır. Anaların ağlamadığı, çocukların ölmediği, barut kokularının olmadığı, insanların barış ve sevinç içerisinde yaşayabildikleri bir düzen ve toplum içerisinde Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar var olması dilekleriyle hepinizin kurban bayramını tekrar kutluyorum" dedi.

İŞÇİ SINIFI BİLİNCİ

Belediye - İş Sendika Temsilcisi Zeki Duru ise, "Sendika yönetim kurulu adına geçmiş kurban bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bu ülkedeki ayaklar altına alınan hukuktan bizleri soktukları bu kirli savaştan, eğitim sistemindeki çarpıklıktan ve birçok olumsuzluktan bahsetmek istiyoruz. Bizim değinmek istediğimiz birazda çuvaldızı kendimize batırmak. Biz sendika olarak bu olayların neresindeyiz, asıl olarak ona bakmamız lazım. Olumsuzluklardan bahsederken bunun çözüm aşamasından biz sendika olarak neredeyiz bunu düşünmemiz lazım. Türkiye'de işçi sınıfı bilincini oluşturamadık. İşçiler olarak beraber hareket edemedik. İşçiler olarak birlik olmalıyız, işçi sınıfı bilincini oluşturmalıyız, kendimizi başka yerlerde değil sendikamızda ifade etmeliyiz" dedi.

TERÖR VURGUSU

Türk-Yerel-Hizmet-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uygun yaptığı konuşmada, "Kurban Bayramında yiğitlerin canına kıyan vatan hainlerini, açılımcıları, işbirlikçileri, köşe yazılarında bebek katilini övenleri ve devlet memuru kanunu ortadan kaldırmayı isteyenleri, memuru hiçe sayanları Kasım ayında başımızdan defolmasını diliyoruz. Kamu Sen ailesi olarak bu duygular içerisinde bayramınızı kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

BEM-BİR-SEN Temsilcisi Fetullah Özsarı ise "Türkiye'de yaşanan terör olaylarının bir an önce son bulması için hep birlikte dua ediyoruz. İnşallah terör olayları son bulacaktır. Bu üzücü olayların son bulduğu daha nice bayramlar diliyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Belediyesi'nde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement