Odunpazarı Belediyesi'nden Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Belediyesi'nden Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu

Odunpazarı Belediyesi bünyesinde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun, kurulduğu bildirildi.

15.04.2012 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi bünyesinde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun, kurulduğu bildirildi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, yaptığı yazılı açıklamada, Odunpazarı Belediyesi Kadın Meclisi çalışmalarıyla kadınların yönetimde söz sahibi olmalarına olanak sağladıklarını belirterek, Eskişehir'de ilk kez Odunpazarı Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeyla kadın-erkek eşitliğinin kurumsallaşmış bir boyut geldiğini kaydetti.

Odunpazarı Belediyesi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun Odunpazarı Belediyesi'nin eşitlik kavramına veya eşitsizlikle mücadele kavramına kurumsallaşmış bir anlayışla yaklaştığının ispatı olduğunu ifade eden Sakallı, şunları bildirdi:

"Aynı zamanda bu durum özellikle kadın sivil toplum örgütleri tarafından talep edilen bir politikanın oluşturulması açısından da çok önemlidir. Türkiye'de bu konudaki siyasi kararlılıkta önemlidir. Yönetim, kadının da hakkıdır. Bu konuda Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) başlattığı 'Yönetim Kadının da Hakkıdır' projesi önemli bir rol oynadı. Odunpazarı Belediyesi, Kalder Yönetim Kurulunda aktif olarak rol aldı. Kadın ve erkeğin eşit olduğu bir kurum, yeniliklere açık bir vizyona sahip olur.

Bilgi toplumunda ortak sermaye beyindir. Kadının karar mekanizmalarında yer aldığı yönetimlerin sağduyu, kalite, ekip çalışması, detay, neden sonuç ilişkisi, toplumsal fayda, verimlilik, proaktif olmak, alternatif üretmek, yaratıcı olmak konseptlerini daha iyi temsil ediyor ve kurgulanıyor. Eşitlik güçlendirir. Hedefimiz aynı dünyada eşitçe yaşamak. Odunpazarı Belediyesi, bugüne kadar mesleki eğitim kursları, mikro kredi, hibe programları ve Odunpazarı Belediyesi Kadın El Sanatları Pazarı gibi projelerle kadınlara bir çok konuda fırsat eşitliği sağlıyor."

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Belediyesi'nden Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement