Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu Kayıtları Başladı - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu Kayıtları Başladı

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu Kayıtları Başladı

Bu yıl 26’ncı sanat yılına girecek Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi, Türk Sanat Müziği Çocuk Korosuna yeni sezon için kayıtlar başladı.

09.09.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 26'ncı sanat yılına girecek Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi, Türk Sanat Müziği Çocuk Korosuna yeni sezon için kayıtlar başladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Koru Basın Sözcüsü Dilber Cebesoy Tekgöl, 26 yıl önce kurulan korunun amaçlarından, yaptığı çalışmalardan bahsetti. Tekgöl, "Çocuklarımıza gerçek sanat müziğini sevdirmek, onları ileriki yaşlarında konservatuarlara, müzik okullarına hazırlamak, sosyal ve kültürel yanlarını geliştirmek, büyükler koromuza alt yapı oluşturmak gibi düşüncelerle kurulup bu yıl 26'ncı sanat yılına giren çocuk koromuza 2015-2016 sezonu için yeni elemanlar alınacaktır. Çocuk koromuzda sanat müziği dalında, onların kavrayabileceği seviyede bestelenmiş, sözleri daha ziyade Atatürk, vatan, millet, bayrak, anne, baba, dede, doğa, kardeşlik ve arkadaşlık gibi konuları kapsayan şarkılar öğretilmektedir. Ayrıca yine çocuklarımıza yönelik musiki eğitimi de verilmektedir. 26 yıl içinde Devlet Türk ve Batı Müziği konservatuarlarına, eğitim fakültelerinin müzik bölümüne birçok öğrencimiz girmiştir. Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrasında müzik hayatına bu koroda başlamış üç öğrencimiz bulunmaktadır. 7-14 yaş arasında yetenekli ve istekli çocukları olan velilerin koromuza getirip, çocuklarını kaydettirmelerini bekliyoruz. Kurslarımız cumartesi günleri olup, ücretsizdir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Tekgöl, Şef Hüseyin Erbay'ın gözetiminde, Mine Türkoğlu'nun çalıştırdığı koronun yılda en az 3 konser verdiğini de belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu Kayıtları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement