Of Pekşen'i Bağrına Bastı - Son Dakika
Yerel

Of Pekşen'i Bağrına Bastı

Of Pekşen\'i Bağrına Bastı

CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Of ilçesinde büyük ilgi gördü.

24.04.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Of ilçesinde büyük ilgi gördü.

Milletvekili Adayı Yavuz Karan ile birlikte ilk olarak Of'da partisinin ilçe binasını ziyaret eden Pekşen, daha sonra seçmenlerle bir araya gelerek yapacakları projelerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Of'tan AK Parti Trabzon 1. sıra adayı Süleyman Soylu'ya da seslenen Pekşen, "Sana Of'tan soruyorum. Fenerbahçe Trabzonspor'un kupasını şike ile aldı mı almadı mı? Tayip Erdoğan Fenerbahçe'nin küme düşmesini engelledi mi engellemedi mi?" dedi.

Trabzon'un ilçelerini gezdiğini artık vatandaşların AK Parti'den kurtulmak istediğini kendisine söylediğin ifade eden Pekşen " Maçka'da, Akçaabat'ta insanlar yakama yapışıyor, 'kurtarın biziz bunlardan' diyor. Bence gidişlerinin farkındalar. Neyle başladılar 400 milletvekili ile sonra 330'a indiler, şimdi ne diyorlar? 'Koalisyon kötüdür'" şeklinde konuştu.

Of ve Rize'nin çay memleketi olduğunu, bu yöre için çayın çok büyük önem taşıdığına da değinen Pekşen, ama bu ülkeye 200 bin ton kaçak çayın girdiğini, bunun da PKK'nın finansmanında kullanıldığını belirterek şunları söyledi:

"Şimdi bakın burada Of'tayız burası çayın memleketi. Türkiye'nin inşaatını, imarını yapanların memleketi. Yahu 200 bin ton gümrük kaçağı çay olur mu? Böyle bir vicdan böyle bir insanlık olur mu? PKK'nın finansmanı çay üzerinden yapılmıyor mu? Siz bunu bilmiyor musunuz? Bundan daha büyük mağduriyet olur mu? Çocuklarınız sokaklarında oldu, ekmeğinizi aşınızı alıp, onlara verdiler. Ben şimdi Rize'ye Of'a sesleniyorum. Allah aşkına daha ne kötülük yapmaları gerekiyor size? Şehitlerinizin bu mezarlıklarda hala bayrakları dalgalanıyor. Geçerken içimiz sızlıyor. Dua okurken, gözleriniz doluyor. Ama çayınızı aldı PKK'ya verdi. Bir ton, iki ton, 50 ton değil bu, 200 bin ton. Bu nasıl bir insanlıktır, bu nasıl vicdandır."

Karadeniz'de çok büyük bir sorunun da orman arazilerinin vatandaşın elinden alınması konusu olduğunu belirten Pekşen, bu konuda da önemli bir girişimi olduğunu belirterek "Köylerde orman kadastrosunu zamanında geçirmeyeceksin. Ondan sonra geleceksin bir kılıfına uydurup orman kadrosu uyduracaksın. Köylü vatandaşların topraklarını ellerinden alacaksın. Bu bir Anayasal hak ihlalidir. Böyle bir şey olmaz. Dava açtım dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, 'böyle bir şey olmaz' dedi. 'Orman diyorsan, onun adına tapulayacaksın' dedi. Ha onun adına tapulamıyorsan ona orman vasfı demeyeceğin başka bir yer daha ver. Onu da vermiyor musun? Bedelini tayin et, onu ver. Orada verilen kararla, ata dede topraklarının alamazsın, vatandaşın elinden. Şimdi bu İnsan Hakları Mahkemesi kararı önlerinde. Ne yapacaklarını düşünüyorlar. Anayasa'nın 90 maddesi gereği uymak zorundalar. Buna uygun bir yasa çıkarıp bu toprakları sahiplerine iade etmek zorundalar. Yoksa biz iktidara geldiğimizde bu işi kökünden çözeceğiz" şeklinde konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Of Pekşen'i Bağrına Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement