Off Road"Culardan Sokak Hayvanlarına Destek - Son Dakika
Güncel

Off Road"Culardan Sokak Hayvanlarına Destek

Off Road"Culardan Sokak Hayvanlarına Destek

Niğde Doğa Sporları ve Offroad Kulübü (NİDOFF) üyeleri, gönüllülerin desteğiyle köy köy dolaşıp tespit ettikleri sokak hayvanlarının beslenmesi ve hastalıklara karşı korunmaları için çalışma yapıyor.

28.02.2017 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BETÜL ABBAK - Niğde Doğa Sporları ve Offroad Kulübü (NİDOFF) üyeleri, gönüllülerin desteğiyle köy köy dolaşıp tespit ettikleri sokak hayvanlarının beslenmesi ve hastalıklara karşı korunmaları için çalışma yapıyor.

Zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için dağ, tepe demeden yollara düşen kulüp üyeleri, fotoğrafçılar ve doğa gezginleriyle birlikte yarışlara ve doğa gezilerine katıldıkları araçlarıyla gittikleri yerlerde sahipsiz hayvanları tespit ediyor.

Yol kenarlarında boş arazilerde rastladıkları kedi ve köpeklerle tek tek ilgilenen gönüllüler, mama verdikleri hayvanlara uyuz ve parazit gibi hastalıklara karşı korunmaları için içerisine ilaç koydukları sosislerden yediriyor.

Kulüp Başkanı Ümit Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp üyeleri ile birlikte sosyal sorumluluk kapsamında yapılan birçok etkinliğe destek verdiklerini kaydetti.

Araçlarının araziye uygun olması nedeniyle özellikle kar yağışının yoğun olduğu dağlık alanlarda çok kez yemleme çalışmalarına katıldıklarını belirten Kaya, "Hayvanları besleme faaliyetlerindeki hislerimiz anlatılmaz, onların durumunu görmek gerekiyor. Gerçekten çok zayıflar, bizlere ihtiyaçları var. Şehir merkezindeki hayvanları beslemediğimiz zaman insanlara saldırma derecesine kadar gelebiliyor." dedi.

Sokak hayvanlarının kimi zaman şiddete maruz kaldıkları için ürkek olduklarını ifade eden Kaya, "Biz yemlerini odaklara ya da uygun yere bırakıyor ve ayrılıyoruz. Daha sonra aynı bölgelere kontrol etmek için tekrar geliyoruz. Bu faaliyete yaz aylarına, hayvanların kendi kendine yiyecek bulabileceği duruma gelinceye kadar devam ediyoruz." diye konuştu.

Gönüllü Zeynep Büyükçelen, insanların çaresizliklerini ifade edebildiğine ancak hayvanların böyle bir özelliğinin olmadığına işaret etti.

Küçük yaştan itibaren hayvanlara ilgili olduğunu anlatan Büyükçelen, bu tür etkinliklerle ulaştıkları sahipsiz hayvanların gözlerindeki mutluluğu hissettiğini dile getirdi.

Çektiği fotoğraflarla da sokak hayvanlarına karşı duyarlılık oluşturmaya çalıştığını aktaran Büyükçelen, "Dört yıldır fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Fotoğrafladığım hayvanları sosyal medyada paylaşarak insanların dikkatini çekmeye çalışıyorum. Bugün yaklaşık 8 mevkide besleme yaptık, iki beslenme odağına daha mama koyacağız. Parazit ve uyuzdan da korumak için de sosislerin içerisine koyduğumuz ilaçları veriyoruz. Böylece hayvanların sağlığını da sağlamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Sokak hayvanları gönüllüsü Nur Ulusoy da hayvan sevgisinin insanlara küçük yaşlardan itibaren aşılanması gerektiğine işaret etti.

İki evcil hayvanı olduğunu ve elinden geldiğince sokak hayvanlarına yardımcı olmaya çalıştığını belirten Ulusoy, şöyle konuştu:

"Bu tür etkinliklerle insanların hayvanlara karşı daha duyarlı olmasını sağlayabiliriz. Herkes evlerinde artan yemeklerini 'bir kap su, bir kap yemek' şeklinde apartmanlarının önüne, çöp konteynerlerin yanına koyarlarsa hayvanlar bu şekilde beslenebilirler. Özellikle kış aylarında çok zor şartlarda yiyecek bulabiliyorlar, o nedenle daha çok besleme yapmamız gerekiyor. Mama dışında ekmek ve yemek artıklarıyla da besleyebiliriz. Kuru mama daha pratik olduğu için tercih ediyoruz. Köpekler, insanların uyguladığı şiddet nedeniyle kaçıyorlar. Hiçbir sokak köpeği, şiddet görmediği sürece ısırmaz, saldırmaz. O kadar besleme yapıyoruz bana saldırdığına şahit olmadım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Off Road'Culardan Sokak Hayvanlarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da Tır ve Otobüs Kaza Yaptı: 8 Yaralı
    04:42 Aksaray'da Tır ve Otobüs Kaza Yaptı: 8 Yaralı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önünden geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement