Off-road Faciası Kurbanları Son Yolculuklarına Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Off-road Faciası Kurbanları Son Yolculuklarına Uğurlandı

Off-road Faciası Kurbanları Son Yolculuklarına Uğurlandı

İzmir'in Tire İlçesi'nde, off-road topluluğu üyelerinin konvoyunda kontrolden çıkıp, öndeki cipin tamponuna çarptıktan sonra 70 metre yükseklikten dere yatağına yuvarlanan arazi aracında yaşamını yitiren avukat Ferhat Sayın (37), babası Mehmet Sayın (71), meslektaşı ve kayınbiraderi Özge Özkeskin (43), Aydın'ın Söke İlçesi'nde gözyaları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

23.02.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Tire İlçesi'nde, off-road topluluğu üyelerinin konvoyunda kontrolden çıkıp, öndeki cipin tamponuna çarptıktan sonra 70 metre yükseklikten dere yatağına yuvarlanan arazi aracında yaşamını yitiren avukat Ferhat Sayın (37), babası Mehmet Sayın (71), meslektaşı ve kayınbiraderi Özge Özkeskin (43), Aydın'ın Söke İlçesi'nde gözyaları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

Dün Aydın'ın Söke İlçesi'nden 13 araçlık konvoyla dağ yollarından Tire'ye hareket eden off-road topluluğu üyeleri saat 15.30 sıralarında Başköy Mahallesi Hayit Alanı Mevkisi'ne ulaştı. Bu sırada konvoydaki, sol kolu protez olan evli 2 çocuk babası avukat Özge Özkeskin yönetimindeki 09 JN 343 plakalı arazi aracı, sarp yoldaki virajda önündeki cipin tamponuna çarpıp kontrolden çıktı. Yaklaşık 70 metre yükseklikten, içinde su bulunmayan Aç Öldüren Deresi yatağına yuvarlandı. Araç hurdaya dönerken, ağır yaralanan bir kız çocuğu babası avukat Ferhat Sayın Tire Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda, babası Mehmet Sayın ile kayınbiraderi sürücü Özge Özkeskin ise olay yerinde yaşamını yitirdi. Ölen 3 kişinin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından bugün öğlende yakınlarınca alınıp, önce görev yaptıkları Söke'deki, Fehime-Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi.

BİR EŞİNİN BİR AĞABEYİNİN INI ÖPTÜ

Bir süre burada bekletilen iki avukatın cenazesi için Söke Adliye Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Yıldırım, Kuşadası, Söke ve çevre ilçelerinin baro temsilcileri, avukatlar ve Özkeskin ile Sayın'ın yakınları katıldı. Avukatlar Özkeskin ve Sayın'ın cenazeleri adliye binası önünde hazırlanan masaların üzerine konulurken, tabutlarının üzerine cüppeleri örtüldü. Cenazeler getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Meslektaşları, genç avukatların tabutlarına karanfil bıraktı. Avukat Müge Sayın, törende eşi Ferhat Sayın'ın ve ağabeyi Özge Özkeskin'in tabutları başındaki fotoğralarını alıp, sırayla öpüp, "Haklarınızı helal edin. Allah bana uzun ömür verirse emanetlerinize sahip çıkacağım inşallah. İkisi de ipek gibi çocuklardı. Burada bile ayrılmadılar, yan yanalar" demesi yürekleri dağladı.

Eşi, ağabeyi ve kayınpederini kaybedip, üç acı birden yaşayan Müge Sayın, Başsavcı Yıldırım'a da seslenerek, "Off-road yasaklansın. Bir şeyler yapın. Off-road yapacaklarına doğa yürüyüşüne çıksınlar" dedi. Sayın eşi için de, "Çok mutluyduk, beni nasıl bırakıp gittin? Oysa, sabah evden çıkarken gitme demiştim" diyerek ağladı. Mehmet Sayın'ın naaşı ise Adliye önündeki tören sırasında cenaze aracında bekletildi. Funda Özkeskin de eşi Özge Özkeskin'in ardından gözyaşı döktü.

'ŞEREFLE TAŞIDIKLARI CÜPELERİYLE UĞURLUYORUZ'

Törende duygusal bir konuşma yapan Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, "Baro başkanlığı zormuş, bugün öğrendim. Özge okul arkadaşımdı. Çok sevdiğim bir meslektaşımdı. Ferhat, oğlum gibiydi. Bu en zor görev. Her ölüm erken derler. Bu gerçekten erken ölüm oldu. Üstlerinde şerefle taşıdıkları cüppeleriyle onları uğurluyoruz. Sadece adliye personeli, savcılar, meslektaşları değil bütün Söke onlar için ağlıyor. Yüreğimizde yaşayacaklar" dedi.

YANYANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Söke Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Yıldırım da, "İnanç olarak ölümü yok olma, bitmle olarak görmüyoruz. İnşallah ileride hepimiz bu yolda gidip, bir yerde buluşacağız. İnşallah cennette buluşmak dileğiyle arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Buradaki törenin ardından cenazeler ikindi vakti Koca Cami'ye götürüldü. Camideki törene CHP Aydın Milletvekili Ömer Lütfü Baydar, Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınan cenazeler, Granta Mezarlığı'na götürülüp yanyana toprağa verildi. - Sökeaydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Off-road Faciası Kurbanları Son Yolculuklarına Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement