Oflu Hoca'nın Yönetmeni 'Küfür' Eleştirisine Kızdı - Son Dakika
Güncel

Oflu Hoca'nın Yönetmeni 'Küfür' Eleştirisine Kızdı

Oflu Hoca\'nın Yönetmeni \'Küfür\' Eleştirisine Kızdı

Bolu'da, imza ve söyleşi gününe katılan Oflu Hoca'nın Şifresi filminin yönetmeni Adem Kılıç, bir izleyicinin filmde Oflu Hoca'yı canlandıran karakterin çok küfür ettiğini söylemesine sinirlenerek, kendisinin imam hatip mezunu olduğunu hatırlatıp, "Sen bana bu konuda akıl veremezsin" dedi.

12.11.2014 10:54  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, imza ve söyleşi gününe katılan Oflu Hoca'nın Şifresi filminin yönetmeni Adem Kılıç, bir izleyicinin filmde Oflu Hoca'yı canlandıran karakterin çok küfür ettiğini söylemesine sinirlenerek, kendisinin imam hatip mezunu olduğunu hatırlatıp, "Sen bana bu konuda akıl veremezsin. Akıl verip fırça atıyorsun, ayıp. Dayanılmaz noktaya geldiğinde hepimizin söylediği şeyler vardır. Bunları bilip sonrasında kara propaganda yapmak ancak örümcek kafalılara mahsus bir şey olabilir" dedi.

Yönetmenliğini Adem Kılıç'ın yaptığı komedi filmi Oflu Hoca'nın Şifresi'nin oyuncuları TEM Otoyolu Bolu Dağı mevkiinde bulunan Highway Alışveriş Merkezi'nde hayranlarıyla buluştular. Alışveriş merkezindeki sinemanın önünde toplanan yaklaşık 100 kişi filmin yönetmeni Adem Kılıç, Oflu Hoca karakterini canlandıran Çetin Altay ve oyunculardan Eser Eyüpoğlu'na büyük ilgi gösterdiler. Oyuncularla yapılan söyleşi sırasında filmi izleyen Hüseyin Koçak'ın, Oflu Hoca'yı canlandıran karakterin küfür ettiğini ve çocuğuyla birlikte filmi yarıda bırakarak çıktığını söylemesi gerginliğe neden oldu. İzleyicinin söyledikleri karşısında sinirlenen filmin yönetmeni Adem Kılıç, imam hatip mezunu olduğunu belirterek, "Biz size böyle yaşayın demiyoruz. Filmden hoşlanmamış olabilirsiniz. Ama milyonlarca insan gidiyor bu filme. Siz sorudan öte bizi fırçalamak için buraya gelmişsiniz. Ben imam hatip mezunuyum. Dini bilgin var mı senin? Sen bana bu konuda akıl veremezsin. Akıl verip fırça atıyorsun, ayıp. Bu toplumun içerisinde senin yaptığın son derece ayıp. Biz sizin ayağınıza geldik, siz bize burada fırça kayıyorsunuz" dedi.

Kılıç'ın sözlerinin ardından alışveriş merkezinin güvenlik görevlisi Hüseyin Koçak'ı uzaklaştırmak istedi. Hüseyin Koçak'ın karşı çıkıp söyleyişi izlemeye devam edeceğini söylemesi üzerine daha da sinirlenen Adem Kılıç, eline mikrofonu alarak tepkisini şöyle sürdürdü:

"Aşk-ı Memnu izledin mi sen? Muhteşem Yüzyıl'ı izledin mi? Milyonlarca insanın evinde beş yıl boyunca herkese evlerinde izletildi. Siz çıkıp onlarla ilgili herhangi bir eylem yaptınız mı? Kabahat bizde sizin ayağınıza geldik. Burada bulunan diğer insanları tenzih ederek konuşuyorum senin için söylüyorum. Bir filmi gerçek hayat gibi algılamak nasıl bir anlam ifade eder bilmiyorum. Biz bir hayat tarzı sunmuyoruz kardeşim. Biz bir eğlence yaptık beğenirsin ya da beğenmezsin. Beğenmezsen bir daha benim filmime gitmezsin. Adam evden çıkar sokakta birini görür omuz atar küfür eder. Bizim filmimizde küfür olsun diye küfür yok. Dayanılmaz noktaya geldiğinde hepimizin söylediği şeyler vardır. Bunları bilip sonrasında kara propaganda yapmak ancak örümcek kafalılara mahsus bir şey olabilir. Bu bir filmdir ve hayat tarzı değildir. Burada insanları sorguya çekmek bağırarak çağırarak fırçalamak son derece yanlış bir şeydir. Maçlara gidin hakemle ilgili, topa yanlış vuran futbolcuyla ilgili televizyonlar mikrofonları kısar. Bu bizim toplumumuzda var. Neyin peşindesiniz. Milyonlarca insan gidiyor bunları seyrediyor herkes memnun arkadaşımız bizi fırçalıyor. Bırakında insanlar film yapsın"

Söyleşinin ardından filmin oyuncuları Çetin Altay ve Eser Eyüpoğlu kemençe eşliğinde şarkılar söyleyerek hayranlarıyla fotoğraflar çektirdiler. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oflu Hoca'nın Yönetmeni 'Küfür' Eleştirisine Kızdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement