Oğlak ve Çoban Şenliği 10 Bin Çiftçiyi Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Oğlak ve Çoban Şenliği 10 Bin Çiftçiyi Buluşturdu

Oğlak ve Çoban Şenliği 10 Bin Çiftçiyi Buluşturdu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Çine Meslek Yüksek Okulu öncülüğünde düzenlenen 6. Oğlak ve Çoban Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

28.04.2015 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Çine Meslek Yüksek Okulu öncülüğünde düzenlenen 6. Oğlak ve Çoban Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

ADÜ Çine Meslek Yüksek Okulu, Çine Belediyesi ve Çine Gelişim Vakfı tarafından 11 yıl önce birlikte başlatılan "Kavşit Köyü ve Çevresi Keçicilik Projesi" kapsamında dünyaya gelen yüzlerce oğlağa "hoşgeldiniz" demek, özenli yetiştiriciliğinden dolayı öncü çobanları kutlamak amacıyla bu yıl altıncısı gerçekleşen "Oğlak ve Çoban Şenliği" birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Çine'nin Kavşit Yaylası'nda düzenlenen şenliğe 10 bine yakın çiftçinin yanısıra yaklaşan seçimler nedeniyle politikacılar da yoğun ilgi gösterdi. TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, CHP Milletvekilleri A. Rıza Öztürk, Osman Aydın, Bülent Tezcan ve Metin Lütfi Baydar şenlikte yetiştiricileri yalnız bırakmadı.

ADÜ Çine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Okan Atay, yaptığı açılış konuşmasında, "Üniversitiler sadece mesleki ve akademik insan yetiştiren kurumlar değildir. Kurulu olduğu coğrafyaya iktisadi katkı yapan kuruluşlardır da. Meslekokulu olarak bunu özenle yapmaya çalışıyoruz. Keçi ve çoban yanlış uygulamalar yüzünden ötelendi ve itibarsızlaştı. Biz buna itiraz ediyor ve çobanlığın bizim özümüz olduğunu iddia ediyoruz. Bu şenliğin asıl amaçlarından biri hakettikleri değerin çobanlarımıza teslim edilmesidir" dedi.

Şenlikte "Kavşit Köyü ve Çevresi Keçicilik Projesi" kapsamında dünyaya gelen keçiler için yarışma düzenlendi. Yarışma için hazırlanan podyuma çıkartılamayan keçiler sahiplerinin kucaklarında yarışmayı tamamladılar. Oğlak Çoban Şenliği'nde 3 dalda birinci seçilen oğlakların sahiplerine ödül olarak yem hediye edildi. Şenlikte Aydın Efeleri Yörük Türkmen Derneği zeybek gösterisi yaparken, Elderesi Köyü'nde çobanlık yapan Ahmet Uslu'nun kaval resitali ise büyük bir beğeni topladı. Şenlikte sırasıyla Ceylan&Tayfun, Fuat Becet ve Ayşe Dinçer sahne alarak etkinliğe katılanları coşturdu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oğlak ve Çoban Şenliği 10 Bin Çiftçiyi Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement