Oğlu Işid'e Katılan Halk Ozanı Ağıt Yaktı - Son Dakika
Güncel

Oğlu Işid'e Katılan Halk Ozanı Ağıt Yaktı

Oğlu Işid\'e Katılan Halk Ozanı Ağıt Yaktı

Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi'nde halk ozanı Yüksel Nihal, IŞİD'e katıldığı belirtilen oğlu 34 yaşındaki Oktay Nihal'in dönmesi için ağıt yakıp, bunu sosyal medyada paylaştı.

17.04.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi'nde halk ozanı Yüksel Nihal, IŞİD'e katıldığı belirtilen oğlu 34 yaşındaki Oktay Nihal'in dönmesi için ağıt yakıp, bunu sosyal medyada paylaştı.

İlçede saz evi ve müzik marketi bulunan Yüksel Nihal, bekar oğlu Oktay'ın 8 Mart'ta evden ayrıldığını ve bir daha oğlundan haber alamadığını belirtti. Oğlunun Suriye'de IŞİD'e katıldığını duyduğunu kaydeden Yüksel Nihal şunları söyledi:

"Oğlum da müzisyendi, mahalli sanatçıydı. Şimdiye kadar benimle birlikte işyerimizde çalışıyordu, bazen de kendi başına düğünlere saz çalmaya gidiyordu. Alkol almaya ve zaman zaman da uyuşturucu kullanmaya başlamıştı. Daha sonra adını bilmediğim birisiyle tanıştı ve tüm yaşamı değişti. Müzisyenliği bıraktı, alkol ve uyuşturucuyu bıraktı. Ben de oğlumun düzeldiğini gördüğüm için seviniyordum. Ancak daha sonra terör örgütünün oğluma kancayı attığını fark ettim. Döndürmeye çalıştım ama başaramadım."

'TÜRKİYE'DE HER ŞEY HARAM' DİYORMUŞ

Gözü yaşlı baba, oğlunun zaman içerisinde hayata bakışının değiştiğini, Türkiye'deki imamların arkasında namaz kılınmayacağını, ülkedeki her şeyin haram olduğunu söylemeye başladığını ve Kurban Bayramında kestiği kurbanın etini bile 'haram' diyerek yemediğini kaydetti. Yüksel Nihal, şöyle devam etti:

"Oğlum, 8 Mart'ta evden ayrıldı ve bir daha kendisine ulaşamadık. Ancak 17 Mart'ta oğlumun Kırşehir'de bir dernekte toplantıya katıldığını öğrendim. Hemen İlçe Jandarma Komutanlığını aradım, durumu bildirdim. Jandarma ekipleri, Kırşehir'de oğlumu bulmuşlar. Oğlum, dernekte gönüllü çalıştığını söylemiş ve jandarma da bırakmış. Beni telefonla arayan bir kişi, oğlumun İstanbul'a götürüldüğünü söyledi. Ben oğlumu kaybettikten sonra bir ağıt yaptım ve bunu internete koydum. Ardından, Danimarka'dan bir kişi, benim ağıtımı duymuş ve internet üzerinden benimle temasa geçti. Oğlumun şu anda Suriye'de olduğunu, örgüte katıldığını ve durumunun iyi olduğunu bildirdi. Oğlumla ilgili öğrenebildiklerim bu kadar. Oğlumun dönmesini istiyorum."

Halk ozanı baba Yüksel Nihat saz eşliğindeki ağıtında, "Dokunmayın bana ciğerim yanar, oğlum gitti yüreğim kanar. Şu Yüksel'i gören çok mutlu sanar, gitti benim fidan boylum gelmedi" gibi sözlere yer verdi. - Kırşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oğlu Işid'e Katılan Halk Ozanı Ağıt Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement