Oğlu ve Kızıyla Aynı Üniversitede Okuyor - Son Dakika
Güncel

Oğlu ve Kızıyla Aynı Üniversitede Okuyor

Oğlu ve Kızıyla Aynı Üniversitede Okuyor

Çocuklarıyla farklı zamanlarda Aşağı Alagöz İlkokulu, Kızılırmak Ortaokulu ve Kızılırmak Lisesini bitiren baba Durmuş Işıklı, şimdi de oğlu Hüseyin (22) ve kızı Fatma Işıklı (20) ile Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde öğrenim görüyor.

12.05.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuklarıyla farklı zamanlarda Aşağı Alagöz İlkokulu, Kızılırmak Ortaokulu ve Kızılırmak Lisesini bitiren baba Durmuş Işıklı, şimdi de oğlu Hüseyin (22) ve kızı Fatma Işıklı (20) ile Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde öğrenim görüyor.

Üniversiteye bağlı Kızılırmak Meslek Yüksek Okulu Organik Tarım Programı'nda öğrenim gören Durmuş Işıklı'nın kızı ile oğlu ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi. Baba ve çocukları aynı üniversitede okumanın heyecanını yaşarken zaman zaman birbirlerine ders çalıştırıyor.

Baba Durmuş Işıklı, çocuklarıyla aynı okulda öğrenim görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gidemediğini belirten Işıklı, "1990 yılında liseyi bitirdim. Maddi imkansızlıklardan dolayı okula devam edemedim. Sonra araya iş hayatı ve evlilik girince iyice okumaktan uzaklaştık" dedi.

Kızı motive olsun diye sınava girdi

Kızının sınav stresini paylaşmak için sınava girdiğini anlatan Işıklı, "2014'te kızımla birlikte sınava girdim. Ona motivasyon olsun diye girmiştim. Üniversite sınavını birlikte kazandık. Bu arada oğlum da işletme bölümü ikinci sınıfta okuyordu. Kızım 4 yıllık işletme bölümünü kazanırken ben 2 yıllık meslek yüksek okulunu kazandım. O okurken benim de içime okuma isteği doğdu ve ben de üniversiteye kaydımı yaptırdım" diye konuştu.

Çocuklarıyla aynı okulda okumanın çok güzel olduğunu belirten Işıklı, "Aynı üniversitede kızım ve oğlumla okumaktan çok mutluyum. Eğitim önemli ve çok güzel diye düşünüyorum. Eğitim için yaş önemli değil, insanın içinde azim ve istek olması lazım" dedi.

Durumlarını görenlerin şaşırdığını belirten Işıklı, "Dışarıdan aynı okulda okuduğumuzu görenler çok şaşırıyor ve inanmıyor. İlk kayıt yaptırdığımda birçok arkadaşım bunu başaramayacağımı düşünüyordu. Şimdi birçok kişi beni örnek alıp okumaya karar verdi. Benim bu hareketimi takdir ediyorlar. Ben de insanlara örnek olmaktan mutluyum" diye konuştu.

Oğluyla birlikte mezun olacak

Işıklı, bu dönemin sonunda oğluyla mezun olacağını söyleyerek, "Bugüne kadar çiftçilik yaptım ama bazı nedenlerle çiftçiliği yürütemiyorum. Okul bittikten sonra okuduğum bölümle ilgili işler yapmak istiyorum. Çocuklarımın okulu bittikten sonra güzel yerlere gelmesini istiyorum. Onlara örnek olmaktan da çok mutluyum" dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 2'nci sınıf öğrencisi Fatma Işıklı ise ağabeyi ve babasının bu yıl okulu bitirecek olmasına üzüldüğünü söyledi.

Babasının kendisiyle birlikte sınava gireceğini duyduğunda şaşırdığını ifade eden Işıklı, "Babam benim heyecanıma ortak olmak istedi. İlk duyduğumda şaşırdım. Birlikte üniversite sınavına girdik. Babamın bu tavrı beni çok mutlu etti, bana moral kaynağı oldu. Sonuçlar açıklandığında babamla aynı üniversiteyi kazandığıma çok sevindim. Arkadaşlarım da çok şaşırdı ve babamın bu yaşta okul kazanmasından dolayı tebrik ettiler. Babam eğitim hayatımda hep büyük bir motivasyon kaynağım oldu. Buralara gelmemde, başarı sağlamamda ailem en büyük moral kaynağım" diye konuştu.

Ağabeyiyle aynı fakültede olduklarını anlatan Işıklı, "Ağabeyim de işletme okuyor. Bir nevi onun izinde ilerliyorum. Aynı liseyi okuduk, şimdi aynı bölümde okuyoruz. Onlar benim destekçim, yol gösterenim ama ikisi de bu yıl mezun olacak" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Oğlu ve Kızıyla Aynı Üniversitede Okuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen yetkililer, şüphelileri tespit ederek cezai işlem uyguladı.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacak.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı
    00:42 Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı

    Aliağa Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement