Öğrenci Evi" Oyunu Sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Öğrenci Evi" Oyunu Sahnelendi

Seyyah Oyuncular Tiyatrosu'nun yeni oyunu "Öğrenci Evi", Göktürk Kültür Sanat Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluştu.

10.02.2017 22:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyyah Oyuncular Tiyatrosu'nun yeni oyunu "Öğrenci Evi", Göktürk Kültür Sanat Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluştu.

Tiyatronun Sanat Yönetmeni Sinan Koşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunun yönetmenliğini ve senaristliğini kendisinin üstlendiğini belirterek, "Oyunumuz, iki İlahiyat Fakültesi öğrencisinin evsiz kaldıktan sonra iki komünist arkadaşının yanına yerleşmelerini ve bununla birlikte gelişen olayları anlatıyor. Sırları olan bir oda ve odada çıkan çeşitli örgütlere ait bayraklar üzerine komedi diliyle anlattığımız olaylar." dedi.

Oyunun komedi ağırlıklı olduğunu dile getiren Koşan, "Senaryo yazım süreci iki buçuk ay, provalar ise üç buçuk ay sürdü. Ülkemizin mihenk taşı olan gençlerimiz için hazırladığımız bir oyun. Gençlerin, farklı düşüncelere sahip olmasına rağmen, ortak hareket edebileceğini, ortak değerlere sahip olmasını, fikirlerin ayrıştırıcı değil farklı bir renk olduğunu anlatmak istedik. Aslında tam olarak farklı fikirlerin, mevzu vatan olduğu zaman bir araya gelmesinin portresini çizmeye çalıştık." diye konuştu.

Sinan Koşan, "Öğrenci Evi"nin Seyyah Oyuncular Tiyatrosu tarafından sahneye konan üçüncü oyun olduğunu kaydederek, finalde 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olaylara da işaret ettiklerini dile getirdi.

Hikayesini Sinan Koşan, Deniz Önel ve Yusuf Başak'ın yazdığı oyunda, Koşan'ın yanı sıra Cem Sultan Karabulut, Bekir Göksel ve Kenan Çolak rol alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Öğrenci Evi' Oyunu Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement