"Öğrenci Meclisleri Hak Ettiği Değeri Görmüyor" - Son Dakika
Güncel

"Öğrenci Meclisleri Hak Ettiği Değeri Görmüyor"

"Öğrenci Meclisleri Hak Ettiği Değeri Görmüyor"

Nevşehir Öğrenci Meclisi Başkanı ve 2000 Evler Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Yıldıray Yüksel, Türkiye Öğrenci Meclisinin hak ettiği değeri görmediğini söyledi.

27.01.2015 11:43  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Öğrenci Meclisi Başkanı ve 2000 Evler Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Yıldıray Yüksel, Türkiye Öğrenci Meclisi'nin hak ettiği değeri görmediğini söyledi.

Basın açıklaması ile öğrenci meclisi çalışmaları, meclisin mevcut durumu ve meclis üyeleri olarak beklentilerini anlatmayı hedeflediklerini belirten Mehmet Yıldıray Yüksel, öğrenci meclisinin demokrasinin gelişmesi ve yeni liderlerin yetişmesi açısından önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Meclisin tanıtımı ve taleplerin geniş kitlelere ulaşması açısından TBMM'de toplanmasının büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Mehmet Yıldıray Yüksel, bunlarla birlikte çalışma bölgesine göre meclislere çalışma ofisleri ve faaliyetlerin yürütülmesi adına bütçe ayrılmasını da talep ettiklerini belirtti. Türkiye Öğrenci Meclisi üyeleri olarak aralarında yapmış oldukları görüşmeler neticesinde illerinde ortak basın açıklaması yapma kararı aldıklarını söyledi.

Ülke genelinde 17 milyonu aşkın öğrencinin tek resmi temsilcisi konumunda olan Türkiye Öğrenci Meclisi'nin 12. dönemine girildiğini anlatan Yüksel, "Türkiye Öğrenci Meclisi'mizin oluşum süreci, genel seçimlerden sonra temsil anlamında en büyük ikinci seçim olma özelliğine sahiptir. Bu özelliği dolayısı ile ülkemiz demokrasisinin gelişmesi ve yeni liderlerin yetişmesi açısından çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Biz Türkiye Öğrenci Meclisi üyeleri olarak meclisimizin taşımış olduğu bu değerin bilincinde olarak üstlendiğimiz görevleri en iyi şekilde yerine getirme gayretleri içerisindeyiz" dedi. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Öğrenci Meclisleri Hak Ettiği Değeri Görmüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement