Öğrenciler 15 Temmuz'u Resimleriyle Anlattı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler 15 Temmuz'u Resimleriyle Anlattı

Milli Eğitim Vakfı (MEV) Gökkuşağı ilk ve ortaokulu öğrencileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini ve darbe şehitlerini anmak için resim sergisi açtı.

27.09.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Vakfı (MEV) Gökkuşağı ilk ve ortaokulu öğrencileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini ve darbe şehitlerini anmak için resim sergisi açtı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı "Tersine kaynaştırma eğitimi" uygulamalarının gerçekleştirildiği, engelsiz öğrenciler ile "selebral palsi"li çocukların kaynaştırma eğitimi aldığı tek ve model okul olan MEV Gökkuşağı Okulu'ndaki serginin açılışına, Milli Eğitim Bakanlığı Başdanışmanı Hasan Şahin, okul müdürü Vedat Azap, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy, öğrenciler ve velileri katıldı.

Sergide ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin FETÖ'nün darbe girişimini anlattığı 34 resim yer aldı.

Sergideki, 8'nci sınıf öğrencisi Nil Akdal'ın siyah zemin üzerine tank ve Türk bayrağı taşıyan kız figürlerini resmettiği çalışma beğeni topladı.

Akdal, 15 Temmuz'un renkli bir gün olmadığını, o nedenle resmi siyah zemin üzerine çizdiğini dile getirerek, "O günü bizzat yaşadım. Evimizin üstünden uçaklar geçiyordu. Oldukça korkunç bir gündü. İlk kez yaşadığım bir durumdu, korkmuştum." şeklinde konuştu.

Sergi açılacağını duyduğunda, o anları aktarmak için fırsat doğduğunu düşünerek resim yaptığını belirten Akdal, "Tankların arkasını siyah boyadım. Onlar kötü bir geleceği temsil ediyor. Türk bayrağına sarılan kız ise iyi bir geleceği, ne olursa olsun ayakta duracağımızı ve Türk halkını temsil ediyor." dedi.

-"Renkli, aydınlık bir resim yapardım"

Nil Akdal, 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin durumunu anlatmak için aydınlık ve renkli bir resim çizmeyi düşündüğünü ifade ederek, "Tek bir millet olduğumuzu gösteren kocaman bir bayrak yapardım arkaya." diye konuştu.

Anadolu Ajansının darbe girişimi gecesi ve sonrasına ait fotoğrafları da etkinlikte sergilendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenciler 15 Temmuz'u Resimleriyle Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement