Öğrenciler, 3 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler, 3 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Kırıkkale'de lise öğrencileri tarafından 3 bin fidan toprakla buluşturuldu.

16.04.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de lise öğrencileri tarafından 3 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD), Kırıkkale Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ahlak Kültür ve Çevre Derneği işbirliğiyle Merkez Bademlik mevkisindeki ormanlık araziye 3 bin fidan dikildi.

Fidan dikim töreninde konuşan ÇEKÜD Kırıkkale İl Temsilcisi Atilla Dulkadir, ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de birçok ağaçlandırma etkinliği sayesinde daha yaşanabilir bir yeşil alan oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Çalışmalarında çeşitli kurumlarla işbirliği içinde olduklarını ifade eden Dulkadir, şunları kaydetti:

"Geniş katılımlı etkinliklerle daha çok fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bugün ise geleceğimizin teminatı gençlerimizle, öğrencilerle fidan dikimi yaptık. Etkinliklerimizde görev alan gençlerimize de bu sayede ağaç sevgisini aşılamış olduk. Amacımız, çevre ve kültür duyarlılığına sahip çıkarak temiz ve yaşanabilir bir çevre idealini benimseyerek çeşitli nedenlerle oluşturulamayan ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlamak ve doğanın daha da yeşermesi ve yeşile boyanması için tüm gayretlerimizi seferber etmektir."

Fidan dikimine, Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Say, Ahlak Kültür ve Çevre Derneği yönetimi ile imam hatip lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrenciler, 3 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement