Öğrenciler, Adliyeyi Yakından Tanıyor - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler, Adliyeyi Yakından Tanıyor

Öğrenciler, Adliyeyi Yakından Tanıyor

Akçaabat Yıldızlı Anadolu Lisesi rehberlik servisince bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Adliye Günleri" projesi kapsamında, üniversite sınavına hazırlanan gençlerin hukuk fakültesi tercihine yön verilmesi amaçlanıyor.

19.01.2017 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçaabat Yıldızlı Anadolu Lisesi rehberlik servisince bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Adliye Günleri" projesi kapsamında, üniversite sınavına hazırlanan gençlerin hukuk fakültesi tercihine yön verilmesi amaçlanıyor.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, hukuk fakültesini tercih etmeyi düşünen öğrencilerin, cumhuriyet savcılığı, hakimlik ve avukatlık gibi meslekleri yakından tanımaları için duruşmalara izleyici sıfatıyla katıldıkları belirtildi.

Açıklamada, öğrencilerin bu mesleklerin çalışma ortamlarını ve koşullarını yerinde görmelerine fırsat verildiğine işaret edilerek, meslek seçimlerinde öğrencileri bilinçlendirmek ve sağlıklı kararlar vermelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen "4. Adliye Günleri" projesi kapsamında, proje ekibi ve öğrencilerin Trabzon Adalet Sarayı'na ziyarette bulunduğu kaydedildi.

Ziyaretin iki gün sürdüğü vurgulanan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Ziyarette, Trabzon Adalet Sarayı'nın birçok birimindeki iş akışını yerinde gören öğrenciler, duruşmalara izleyici olarak katılarak hakim ve cumhuriyet savcılarıyla gruplar halinde görüşüp, meslekleri hakkında ayrıntılı bilgi edindi. Akabinde Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu ile toplantı salonunda bir araya gelen öğrenciler, Başsavcı Kutanoğlu'na avukatlık, hakimlik ve cumhuriyet savcılığı unvanlarının kapsamını sordu."

Açıklamada, öğrencilerin son olarak Trabzon Ağır Ceza Mahkemesindeki bir duruşmaya izleyici olarak katıldıkları ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Adliye Günleri Projesi ile öğrencilerin, başarı öykülerine sahip kişilerle buluşarak, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemeleri ve bu yolla bilinçli çalışma zemini oluşturmaları, ayrıca öğrencilerin gözlemleri ve edindikleri bilgiler ışığında doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarının projenin beklenen sonuçları arasında yer aldığı öğrenildi."

Açıklamada, proje sorumlusu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Arzu Sargın'ın da şu ifadelerine yer verildi:

"Geleneksel bir kimlik kazanan proje her eğitim öğretim yılında gerçekleştirilmeye devam edilecek. Proje kapsamının genişletilerek, ilgili kuruluşlar ve kişilerden de yardım alındığı takdirde farklı kurumlar ve meslek gruplarının da projeye dahil edilmesini düşünüyoruz. Bu sayede öğrencilerin lise döneminde meslek seçimine yönelik yaşadıkları belirsizlik ve bundan kaynaklanan yoğun kaygı ve kararsızlık durumları geniş perspektifte ele alınarak en aza indirgenebilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenciler, Adliyeyi Yakından Tanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement