Öğrenciler Affedildi Açlık Grevi Bitti - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Affedildi Açlık Grevi Bitti

Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde soruşturma kapsamında okuldan uzaklaştırılan öğrenciler için başlatılan açlık grevi, İHD yetkililerinin araya girmesinin ardından ikinci gününde sona erdi.

11.04.2014 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde soruşturma kapsamında okuldan uzaklaştırılan öğrenciler için başlatılan açlık grevi, İHD yetkililerinin araya girmesinin ardından ikinci gününde sona erdi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 5 Mart'ta karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan olayların ardından üniversite yönetimi tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 13 öğrenci okuldan uzaklaştırıldı. Soruşturma tamamlanana kadar üniversiteye alınmayacak öğrenciler için kampüs girişine çadır kuran öğrenciler açlık grevi başlattı. Grevin ikinci gününde Ankara İnsan Hakları Derneği'nden gelen 3 kişilik heyet öğrencilerle ve üniversite yönetimiyle görüşmeler yaptı. Görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından öğrenciler açlık grevine son verdi. Öğrenciler çadırlarını sökerek eylemlerini bitirdi.

Açlık grevine katılan öğrencilerden Kadri Arslan, eylemin ikinci gününde İHD yetkililerinin üniversite yönetimiyle görüştüğünü açıklayarak, "Görüşmeler sonunda gerekli güvenceler alındı. Okuldan uzaklaştırılan arkadaşlarımız için tedbir kararı kalktı. Okulda da güvenliğimiz için gerekli teminatların sağlanacağı sözü alındı. Bu nedenle biz de direnişimizin ikinci gününde açlık grevimizi sonlandırıyoruz" diye konuştu. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Affedildi Açlık Grevi Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı
    17:28 Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı

    Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Erzurum'da düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Futsal Bölge Müsabakalarında grup birincisi olan Patnos YİBO oyuncularını tebrik etti. Kökrek, oyuncuların gösterdiği azim ve mücadeleden gurur duyduğunu belirterek, başarılarının devamını diledi.

  • Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüş gerçekleştirdi
    17:23 Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüş gerçekleştirdi

    Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirdi. Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıkları dövizler ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüyen grup, Filistin halkı için dua etti. Protestonun 23. haftasında olduklarını belirten grup adına konuşan bir öğrenci, zulüm son bulana kadar her hafta sessiz yürüyüşe devam edeceklerini söyledi.

  • Keban İlçe Jandarma Komutanlığı Gökbelen köyünde trafik eğitimi verdi
    17:19 Keban İlçe Jandarma Komutanlığı Gökbelen köyünde trafik eğitimi verdi

    Keban İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri tarafından Gökbelen köyünde trafik eğitimi düzenlendi. Ekipler, vatandaşlara trafikte uyulması gereken kuralları anlattı ve trafik ışık ve levhalarına mutlaka uyulmasını istedi. Ayrıca, vatandaşların soruları da yanıtlandı.

  • AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma Mazıdağı'nda ziyaretlerde bulundu
    17:18 AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma Mazıdağı'nda ziyaretlerde bulundu

    AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma ve il yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Mazıdağı ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Alma, teşkilatların önemine değinerek, AK Parti'nin teşkilatlarının gücüyle ayakta kaldığını vurguladı ve sürekli yenilenen hizmet politikalarıyla vatandaşlara daha iyi hizmet sunmanın derdinde olduklarını belirtti.

  • Karabük'te kuvvetli rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi
    17:17 Karabük'te kuvvetli rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi

    Karabük'te şiddetli rüzgar nedeniyle iş yerinin reklam panosu uçarak yolcu minibüsüne çarpmaktan son anda kurtuldu. Vitrin camı kırıldı, yayalar zorluk çekti, malzemeler savruldu. Minare sallandı, çadırlar uçmaması için mücadele edildi. Fırtına anları kameralara yansıdı.

  • Perşembe Belediyesi'nin yeni dönem ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi
    17:16 Perşembe Belediyesi'nin yeni dönem ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

    Perşembe Belediyesi'nin yeni dönem ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında yapıldı. Albayrak, toplantıda yaptığı konuşmada beş yıllık dönemde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

  • Çanakkale'de Ev Yangını: Maddi Hasar Oluştu
    17:15 Çanakkale'de Ev Yangını: Maddi Hasar Oluştu

    Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan bir evde çıkan yangın, maddi hasara yol açtı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ev kullanılamaz hale gelirken, şans eseri evde kimsenin bulunmamasıyla can kaybı yaşanmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement