Öğrenciler Akgöl'de Dünya Göçmen Kuşları Gününü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Akgöl'de Dünya Göçmen Kuşları Gününü Kutladı

Öğrenciler Akgöl\'de Dünya Göçmen Kuşları Gününü Kutladı

Konya’nın Ereğli ilçesinde 9-10 Mayıs Dünya Göçmen kuşları günü nedeniyle Akgöl’ün tanıtımı için program düzenlendi.

09.05.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli ilçesinde 9-10 Mayıs Dünya Göçmen kuşları günü nedeniyle Akgöl'ün tanıtımı için program düzenlendi.

Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu ile Eğitim Fakültesi öğrencilerinin de Topluma Hizmet dersi kapsamında destek verdiği programda Akgöl bölgesi yetkililer tarafından tanıtıldı. Düzenlenen bu programa Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman Ereğli Milli Parklar ve Doğa Koruma yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Gerçekleşen programla ilgili Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Yetkilisi Asım Niyazoğlu bilgi vererek, Akgöl'ün yıllar önce 21 bin 500 hektarlık bir alanı kapladığını ve günümüzde ise akarsuların önünde barajlar yapıldığı için beslenemediğini bu yüzden de küçüldüğünü söyledi. Şu an 2 bin hektarlık alanı kaplayan Akgöl'ün birçok göçmen kuşuna da ev sahipliği yaptığını söyleyen Niyazoğlu, Akgöl'e yaklaşık olarak 77 kuş türünün uğradığını ifade etti. Şu an ördekgiller, pelikan, sakarbeke, flamingo, balıkçıl türleri ve turnagillerin Akgöl'e uğradığını kaydeden Niyazoğlu, konuşmasının sonunda programa katılan herkese teşekkür etti.

Öğrenciler adına konuşan Ereğli Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi 3. Sınıf Öğrencisi Neslihan Atalay Topluma Hizmet dersi kapsamında Akgöl'e geldiklerini ve buraya gelen göçmen kuşları hakkında bilgi aldıklarını belirtti.

Orman ve Su işleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman ise, Türkiye'de 462 göçmen kuş türü bulunduğunu ve 200 farklı türün ise yıllar önce Akgöl'de barındıklarını söyledi. Suların çekilmesi ve yağışların azalması ile bu rakamın yetmişlere düştüğünü kaydeden Kocaman, Akgöl bölgesinin göçmen kuşlar için sığınak alanı olduğunu ifade etti. Bölge Müdürlüğü olarak Ereğli'den gelen atık suyun bu bölgeye akması için çalışma yaptıklarını söyleyen Kocaman, önümüzde ki yıl içerisinde bu projeyi gerçekleştireceklerini vurguladı. Sulak alanın genişlemesi ile Akgöl'ün eski günlerine tekrar döneceğini aktaran Kocaman böylelikle ekosistemi koruyacaklarını kaydetti.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise, Akgöl'ün doğal bir alan olduğunu ve korunması gerektiğini belirtti. Ereğli halkından tek isteklerinin ihtiyaç olduğu kadar su kullanılması olduğunu söyleyen Erden, Akgöl bölgesinin muhafaza edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Akgöl'de Dünya Göçmen Kuşları Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement