Öğrenciler, Barınakta Mutlu Bir Gün Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler, Barınakta Mutlu Bir Gün Geçirdi

Öğrenciler, Barınakta Mutlu Bir Gün Geçirdi

Sahipsiz Hayvanlar Barınağını Ziyaret etti.

17.10.2014 15:49  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi merkezini ziyaret eden Doğa Koleji öğrencileri, barınakta bakım ve tedavi gören hayvan dostları ile keyifli bir gün geçirdi.

Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Osmangazi Belediyesi ile, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinliğe, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Yunus Şahin, Erkan Albayrak ile, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Tekin Akış, Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Aysu İlmanlar, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şube Başkanı Zehra Çelikok ile, Doğa Koleji öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve barınak hakkında bilgi vermek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, "Osmangazi Belediyesi olarak, dünyayı birlikte paylaştığımız canlıları sadece özel günlerde anmıyoruz. Yılın 365 günü sağlıklı ve doğal bir çevrede yaşamaları için her türlü destek ve çalışmayı yapıyoruz" dedi.

Avrupa'nın en büyük ve en modern hayvan barınaklarından biri olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezinin her türlü bakım ve tedavi hizmetlerinin yapıldığı bir yer olduğunu ifade eden Şahin; "Hayvan sever dostlarımızla bir araya gelerek geliştirdiğimiz projelerle, öncelikle çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamayı hedefledik. Barınağın dışında, Osmangazi'de sokaklarda yaşayan sahipsiz kediler için kedi evleri oluşturduk ve dağıttık. Yine kediler için, Osmangazi'deki büyük parklarımızda, içinde 20-25 kedinin yaşayabileceği büyük evler yapmayı planlıyoruz. Hayvan dostlarımızın, yazın su ihtiyacını karşılamak için otomatik su odaklarının yanı sıra, sabit beslenme odakları oluşturduk. Kışın, başta Uludağ yolu olmak üzere çeşitli noktalarda doadaki kuş ve diğer canlılar için yiyecek dağıttık" dedi.

Osmangazi'de yaşayan her canlının yaşam hakkını korumak adına bir dizi çalışma yürüttüklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Şahin, "Bunlardan biri Tarihi Kedi Tekkesi projemiz. Burayı restore edip Kedi Hastanesi olarak hizmete açacağız. Ayrıca, mobil hizmet veren Mobi-Vet ambulanslar ile acil müdahale, hızlı çözüm üreteceğiz. Osmangazi'de büyük bir kararlılıkla yürüttüğümüz çalışmalarımız, bundan sonra da sürecek. Bu günün özelinde, birlikte yaşadığımız canlıların hayat haklarının korunduğu bir dünya diliyorum" diye konuştu.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şube Başkanı Zehra Çelikok, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak, onları çok sevdikleri hayvan dostları ile bir araya getirip görme fırsatı sunmak için barınağı ziyaret ettiklerini söyledi. Çelikok, "Bu gün bizim için çok özel bir gün. Çocuklarımızdaki hayvan sevgisini geliştirmek, onları can dostları ile bir araya getirip tanıma, dokunup sevme imkanı sunmuş olduk. Bursa'da, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik geliştirdiğimiz projelerde bize desteğini esirgemeyen Osmangazi Belediyesine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Seminer salonundaki toplantının ardından çocuklar, öğretmenleri ile birlikte barınağı gezdi. Barınak görevlilerinin nezaretinde kedi ve köpekleri seven, atlara dokunup okşayan çocuklar, can dostları ile birlikte keyifli bir gün geçirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrenciler, Barınakta Mutlu Bir Gün Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement