Öğrenciler İçin Kütüphanede Ders Çalışma Salonu Oluşturuldu - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler İçin Kütüphanede Ders Çalışma Salonu Oluşturuldu

Öğrenciler İçin Kütüphanede Ders Çalışma Salonu Oluşturuldu

Viranşehir’de yüzlerce öğrenci sınavlara hazırlanmak için Viranşehir Belediyesi Mehmed Uzun Kütüphanesinden faydalanıyor.

20.01.2016 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir'de yüzlerce öğrenci sınavlara hazırlanmak için Viranşehir Belediyesi Mehmed Uzun Kütüphanesinden faydalanıyor.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde öğrenciler, Viranşehir Belediyesi tarafından Med Kültür ve Sanat Merkezinde hizmete giren Mehmed Uzun kütüphanesinde sınavlara hazırlanıyor. Kış mevsiminde sık sık yaşanan elektriklerin kesintileri nedeni ile evlerinde çalışma imkanı bulamayan yüzlerce öğrenci, Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezine başvuru yaparak burada ders çalışmak istediklerini dile getiriyor. Bunun üzerine Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat merkezi müdürlüğü öğrencileri öğrencilere kütüphane ve bir salon tahsis ederek ders çalışma ortamı hazırladı. Ortaokul, lise, mezun öğrenciler, üniversite öğrencileri burada ders çalışıyor. Lise mezunu Sedat Dağ, Viranşehir'de en iyi çalışma ortamını Viranşehir Belediyesi Mehmed Uzun Kütüphanesinde bulduklarını söyledi. Dağ, "Evde elektrik sıkıntısı var. Bu sorun nedeni ile evde üşüyoruz ve ders çalışma imkanımız olmuyor. Belediye bize burayı tahsis etti. Bizler de burada arkadaşlarımız ile güzel bir ortam oluşturduk. ve çok güzel bir ortam da dersimize çalışarak, sınavlarımıza hazırlanıyoruz" dedi. Lise 12. Sınıf öğrencisi Esra Aktaş ise Viranşehir Belediyesinin kendilerine çok güzel bir ortam hazırladığını belirterek, "Belediyemize bize çok güzel bir ortam hazırladı. Arkadaşlarla burada güzelce sınavlarımıza hazırlanıyoruz. Belediyemize teşekkür ediyorum" dedi. Yine üniversite sınavlarına hazırlanan Bilal Koyuncu, belediyeye teşekkür ederek, "Sağ olsunlar, belediyemize bize yer verdi. Burada çok rahat ders çalışıyoruz. Çok güzel bir ortam oldu. Bir de elektrik sorunu çözülse evlerimizde de ders çalışma imkanı bulurduk" diye konuştu.

Günde yüzlerce öğrencinin Kütüphane ve ek salondan faydalandığını belirten Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sosyal İşler Sorumlusu Suar Uzun, "Öğrenciler yoğun olarak kütüphanemizi kullanıyorlar. Bizler artık talebe karşılık veremez hale geldik. Bu nedenle ek bir salon açtık. Öğrencilerimiz arasında doktora sınavlarına hazırlanan arkadaşlar da var. Üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan öğrenciler de var. Sadece kitap okumak için gelen gençlerimiz de var. Taleplerine cevap olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler İçin Kütüphanede Ders Çalışma Salonu Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement