Öğrenciler Karnelerini Yaşlılardan Aldı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Karnelerini Yaşlılardan Aldı

Muğla'da Fethiye Belediyesi Huzurevi'nde staj yapan lise öğrencileri, karnelerini huzurevi sakinlerinin elinden aldı.

22.01.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da Fethiye Belediyesi Huzurevi'nde staj yapan lise öğrencileri, karnelerini huzurevi sakinlerinin elinden aldı.

Fethiye Karaçulha Çok Programlı Lisesi 12. sınıf öğrencilerine staj yaptıkları huzurevinin sakinleri, karne töreni düzenledi. Öğrencilere karnelerini, Kaymakam Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan ile Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü İsa Eseoğlu'nun yanı sıra huzurevi yaşlıları verdi.

Törende konuşan Kaymakam Çalık, öğrencilerin karne sevinci yaşadığı bir günde yaşlılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Karnelerin huzurevi sakinleri tarafından verilmesini çok anlamlı bulduğunu kaydeden Çalık, "Yaşlılarımızdan öğreneceğimiz çok şey var. Gençlerimiz hangi mesleği yaparlarsa yapsınlar donanımlı olmak çok önemli. Sizler bakım hizmeti eğitimi alıyorsunuz. Burada kendinizi geliştirirseniz mesleğinizi de en iyi şekilde yaparsınız. Karne alan tüm gençlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Okul müdürü Mustafa Aybars ise huzurevinde staj yapan öğrencilerinin toplumun birikimi olan yaşlılarla bir araya geldiklerini belirtti.

Yaşlıların birikiminin gençlerin enerjisiyle bir araya geldiğinde başarılamayacak iş olmadığını ifade eden Aybars, "Gördüğümüz kadarıyla hem öğrencilerimiz hem de büyüklerimiz çok memnunlar. Öğrencilerimizin karnelerini staj yaptıkları huzurevinin yaşlılarından alması da ayrı bir güzellik" diye konuştu.

Huzurevi müdürü Adem Güngör de okul idaresi ile planladıkları karne töreninin huzurevi sakinlerine de moral olduğunu dile getirdi. Bu tür etkinliklerle huzurevi yaşlılarıyla gençleri sık sık bir araya getirdiklerine değinen Güngör, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Karne töreninin ardından ocak ayında doğum günlerini kutlayan huzurevi sakinleri için pasta kesildi. Daha sonra yaşlılar ve öğrenciler, çalan müzik eşliğinde zeybek oynayıp, halay çekti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan da huzurevi sakinleri için türkü söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Karnelerini Yaşlılardan Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi
    14:51 KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi

    KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara ilişkin tepkisini dile getirdi. Bakanlık, AB'nin Kıbrıs konusuna müdahil olma çabasında ısrarcı olduğunu ve Kıbrıs Türk halkını izolasyona maruz bıraktığını belirtti. Ayrıca AB'nin tükenmiş çözüm önerilerinde ısrarcı olduğu ve iki-Devletli bir çözümün zamanının geldiği vurgulandı.

  • MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak
    14:49 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak

    Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) askeri öğrenci aday tercih işlemleri, 10 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. 3 Nisan 2024 tarihinde başlayan tercih işlemleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda duyuruldu. Tercih işlemleri https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden yapılacaktır.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı
    14:49 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden sorumlu Başkan danışmalığına atanan Erdem Sevgi, gazetecilik kariyerinin ardından bu göreve getirildi.

  • Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor
    14:48 Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

    Hayrat İnsani Yardım Derneği, 'Dünya Kur'an Okuyor' sloganıyla yürüttüğü faaliyet kapsamında, Brezilya'da 5 bin Kur'an-ı Kerim'i dağıtıyor. Dernek, bugüne kadar 41 ülkede 1 milyon 400 binden fazla Kur'an-ı Kerim dağıtırken, Brezilya'da 3 bin Kur'an-ı Kerim Müslümanlara ulaştırıldı ve 2 bin Kur'an-ı Kerim'in de farklı bölgelere dağıtılması planlanıyor. Dernek yetkilileri, Türk Hava Yolları'na destekleri için teşekkür ederek, faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek
    14:47 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2008 yılında Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tesis edilen Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ve Başbakan Mark Rutte ile görüşmeler yapılacak. Türkiye-AB ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

  • Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi
    14:47 Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam temsili vekaletini öğrencilere devretti. Lunapark ve Kent Lokantası çalışmaları hakkında bilgi verildi.


Advertisement