Öğrenciler Muhasebe Eğitimi İçin İtalya ve İspanya'ya Gitti - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Muhasebe Eğitimi İçin İtalya ve İspanya'ya Gitti

Öğrenciler Muhasebe Eğitimi İçin İtalya ve İspanya\'ya Gitti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri muhasebe eğitiminin geliştirmek için İtalya ve İspanya’da incelemelerde bulundu.

06.11.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri muhasebe eğitiminin geliştirmek için İtalya ve İspanya'da incelemelerde bulundu.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri AB'nin uyguladığı ve tüm dünyaya yayılmaya başlayan Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) sisteminin yerinde uygulanmasını gözlemlemeye ve öğrenilmesine yönelik olarak 19 Nisan - 3 Mayıs 2015 tarihlerinde İtalya, 20 Haziran - 4 Temmuz 2015 tarihleri arasında İspanya'ya gitti. Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin proje sahibi olarak katıldığı gezide proje ortağı olarak Alaplı Çok Programlı Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ereğli Muhasebeciler Derneği de yer aldı.

Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada proje ile deneyimsel eğitim metodolojisiyle incelemeler yapılmasının amaçlandığı belirtildi. Açıklamada yapılan gezinin amaçlarına ilişkin şu ifadelere yer verildi; "İşletmelerde kullanılan muhasebe sistemleri incelendi, meslek liseleri ziyaret edildi. Farklı muhasebe uygulama metotları keşfedildi. Mesleki Eğitim sistemi hakkında bilgiler alındı. İtalya ve İspanya ülkelerinde ki iş imkanları ve iş ortamları gezildi, çalışma koşulları hakkında bilgi edinildi. Bilişim destekli online sistem üzerinden gerçekleştirilen bildirgeler, faturalar, beyannameler incelendi. İşletmelerin yıl sonu hesap kontrolü ve raporlama teknikleri incelendi, uygulama örnekleri çözüldü. Kültür gezileri yapılarak gidilen ülkelerin tarihi, coğrafik, kültürel zenginlikleri görüldü." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Muhasebe Eğitimi İçin İtalya ve İspanya'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement