Öğrenciler Oyun Çizgileriyle Kültürümüzü Yaşatacaklar - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Oyun Çizgileriyle Kültürümüzü Yaşatacaklar

Öğrenciler Oyun Çizgileriyle Kültürümüzü Yaşatacaklar

Manisa’nın Selendi ilçesindeki Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesi unutulmaya yüz tutmuş oyunlar ile rengarenk oldu.

05.04.2015 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Selendi ilçesindeki Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesi unutulmaya yüz tutmuş oyunlar ile rengarenk oldu.

Okulun Bahçesine Salihli Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Emin Aktaş, Doğaçlama Ressam ve Şair Milli Eğitim Emeklisi Ahmet Özel tarafından çizilen oyun çizgileriyle, öğrenciler boş zamanlarında unutulmaya yüz tutmuş oyunları oynayabilecekler.

YBO Beden eğitim Öğretmeni Caner Töremiş ve öğrencilerin de destek verdiği geleneksel çocuk oyunları bahçe çizgileri çalışmasında kültürümüzde yer alan 3 Taş, 9 Taş, sıkıştırma, sek sek, köşe Kapmacı oyunlarının çizgileri çizildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beden Eğitim Öğretmeni Emin Aktaş, "Çocuklarımızı oyun kültürü içerisinde yaşatmayı çalıştığımız çalışma ile zeka oyunları olan 3 taş, 9 taş 10 taş, sıkıştırma oyunları tekrar oynanabilecek duruma getirip yeni nesillere aktarmak istiyoruz. Farklı milletlerin kültüründe olan Afrika yerlilerinin 7 Leopar ve Meksika yerlilerinin oynadığı avitlaknanay oyunları da bu çizgilerde oynanabiliyor" dedi.

Okul Müdürü Ahmet Ataşman ise, "231 öğrencimizin öğrenim gördüğü ve ayrıca yatılı olan okulumuzda okul bahçesinin oyun çizgileri kazandırdık. Farklı oyun alanları oluşturduk. Öğrencilerimiz derslerinden kalan boş zamanlarında burada hem vakit geçirecek hemde zekalarını geliştirecekler" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Oyun Çizgileriyle Kültürümüzü Yaşatacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement