Öğrenciler Satranç Turnuvasında - Son Dakika
Spor

Öğrenciler Satranç Turnuvasında

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Turnuva afişinden görüntü Öğrencilerin kostümlerinden detaylar Turnuvaya katılan öğrencilerden görüntüler Burdur Satranç İl Temsilcisi Şükrü Şener'in röportajı Turnuvadan detaylar BURDUR (AA) – Burdur Satranç İl Temsilciliği, Karamanlı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Karamanlı'da ilkokul öğrencilerinin katıldığı satranç turnuvası düzenledi.

28.02.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Turnuva afişinden görüntü

Öğrencilerin kostümlerinden detaylar

Turnuvaya katılan öğrencilerden görüntüler

Burdur Satranç İl Temsilcisi Şükrü Şener'in röportajı

Turnuvadan detaylar BURDUR (AA) – Burdur Satranç İl Temsilciliği, Karamanlı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Karamanlı'da ilkokul öğrencilerinin katıldığı satranç turnuvası düzenledi.

Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen Karamanlı Yıldızlar Satranç Turnuvasına, yıldızlar kategorisinde yer alan 13 takımdan toplam 107 öğrenci katıldı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Karamanlı Kaymakamı Yusuf Altun, Milli Eğitim Bakanlığının "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında ilkokullara yönelik 60 saatlik satranç kurslarının verildiğini belirtti. Altun, ilçede satranç kurslarına yoğun bir katılım olduğunu ifade ederek, Halk Eğitim Merkezinin Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde bir üst aşama olan turnuvaya taşıdığını anlattı.

Burdur Satranç İl Temsilcisi Şükrü Şener de satranç sporunun özellikle küçük çocuklar için birçok faydasının bulunduğunu belirterek, "Özellikle küçük çocukların mantıklı kararlar almalarını, derslerinde başarılı olmalarını sağlamaktadır. Kişinin düşünme yeteneklerini artırdığı için özellikle sporcularımıza matematik branşında faydalı olmaktadır. Bu durum derslerindeki başarıyı da artırmaktadır" dedi.

Turnuva, Kaymakam Altun'un ilk hamlesine karşı, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu'nun karşı hamle yapması ile başladı.

Öğrenciler Satranç Turnuvasında
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Öğrenciler Satranç Turnuvasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement