Öğrenciler Tatilde,Öğretmenler Eğitimde İlk Ders Beden Eğitimi! - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Tatilde,Öğretmenler Eğitimde İlk Ders Beden Eğitimi!

Eğitimin kalitesini yükseltmek için öncelikle öğretmenin öğretebilme becerilerini geliştirmek gerektiği düşüncesinden yola çıkan Oğuzkaan Koleji, tüm öğretmen ve yöneticilerinin katıldığı hizmet içi eğitim seminerleri düzenledi.

24.08.2016 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 Haziran 2016'da okulların kapanması ile başlayan uzun yaz tatili öğrenciler için devam ederken öğretmenler için sona erdi. Oğuzkaan Koleji öğretmenleri, yeni öğretim dönemine hizmet için eğitim seminerleri ile hızlı başladı. Seminerlerden arta kalan zamanlarda yıl boyunca yapılacak eğitim-öğretim etkinliklerinde kullanılacak program ve dokümanları üretmek üzere çalışıyorlar.

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, "Ezber Bozan Günler" seminerlerinin amacını "çevre farkındalığı ve öz farkındalığı gelişmiş, sahip olduğu bilgileri harmanlayan, çok yönlü düşünüp yaratıcılığını ortaya koyan ve duygusal zekâsını kullanabilen eğitimciler yetiştirmek" olarak belirtti. Olumlu değişime ve başarıya doğru yola çıkan eğitimcilerin sürekli gelişimden yana olmasının önemini vurgulayan Hatice Yılmaz, toplamda 30 saat sürecek bu hizmet içi eğitim seminerlerinin kurum olarak öğretmen eğitimlerine verdikleri önemi gösterdiğinin altını çizdi. Yılmaz "Öğrencilerimize çağdaş eğitim verebilmeleri için öğretmenlerimizin de kendilerini mutlaka yenilemeleri ve geliştirmeleri gerekiyor. Bunun için biz de kurum olarak öğretmenlerimize ufuklarının daha da genişlemesini sağlayacak her türlü hizmet içi eğitim desteğini sunuyoruz. Bu yıl, diğer yıllardan farklı olarak programın ilk dersi olarak beden eğitimi dersini seçtik. Tüm öğretmen ve yöneticilerimizin katılımı ile yapılan, dans ve ritim temalı bu etkinlik, herkes tarafından çok sevildi." dedi.

İki hafta sürecek eğitimlerde Duygusal Zekâ, Çatışma Çözme Becerileri, Kendilik Gelişimi, Stres ile Baş Etme Becerileri, Dinleme Sanatı, Yaşam Boyu Eğitim gibi başlıklarda verilen eğitimlerin yanında Olumlu Okul İklimi, Öğrenmenin Sahibi, Değişimin Anahtarları, Sınıfta Çok Sesli Orkestrayı Yönetebilmek gibi atölye çalışmaları ile öğretmenler kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrenciler Tatilde,Öğretmenler Eğitimde İlk Ders Beden Eğitimi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement