Öğrenciler Temsilcilerini Belirlemek İçin Sandık Başına Gitti - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Temsilcilerini Belirlemek İçin Sandık Başına Gitti

Öğrenciler Temsilcilerini Belirlemek İçin Sandık Başına Gitti

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ’Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Projesi’ kapsamında okul temsilcilerinin seçimi için öğrenciler sandık başına gitmeye başladı.

21.10.2016 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Projesi' kapsamında okul temsilcilerinin seçimi için öğrenciler sandık başına gitmeye başladı.

Aydın Ticaret Odası İlkokulu'nda gerçekleştirilen seçimlerde adeta demokrasi şöleni yaşanırken, 1284 öğrenci seçmeni bulunan okulda 9 aday yarıştı. Renkli geçen seçimlerin ardından yapılan seçimlerde Ali Şener isimli öğrenci en fazla oyu alarak okul temsilcisi oldu.

Büyüklerin seçimleri kadar heyecanlı ancak politikanın siyasi yüzünden oldukça uzak ve masum bir şekilde gerçekleşen seçimlerde okul temsilcisi olmak isteyen adaylar saf ve masumane bir şekilde vaatlerini sıralayıp arkadaşlarından oy istediler. Örencilere demokrasi kültürünün aşılanması amacıyla gerçekleştirilen seçimlerde öğrenciler okul salonunda kurulan sandıklarda gizli olarak kullandıkları oyları attılar. Oy pusulasında tıpkı genel ve yerel seçimlerde olduğu gibi tüm adayların isimleri yer alırken parti amblemi yerine aday öğrencilerin fotoğrafları basıldı. Hoşgörü ortamında yapılan seçimlerde AYTO İlkokulu'nda öğrenim gören 1284 öğrenci sandık başına giderken 9 aday içerisinde 340 oy ile en fazla oyu alan Ali Şener okul temsilcisi seçildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Temsilcilerini Belirlemek İçin Sandık Başına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement