Öğrenciler, Yol Olmayınca Muhtarın Damından Okula Gidiyorlar - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler, Yol Olmayınca Muhtarın Damından Okula Gidiyorlar

Öğrenciler, Yol Olmayınca Muhtarın Damından Okula Gidiyorlar

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Aşağıdere köyünde okula giden öğrenciler köydeki bir evin damını yol olarak kullandıkları ortaya çıktı.

25.05.2014 14:37  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Aşağıdere köyünde okula giden öğrencilerin, yol olmaması nedeniyle 10 yıldır köydeki bir evin damını yol olarak kullandıkları ortaya çıktı. Evin sahibi olan muhtar İsmail Dereli, her okul çıkışı ve girişinde evinin beşik sallandığını belirtirken, köye gelen Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, köye yeni bir okul yaparak bu sorunu çözeceklerini söyledi. Beytüşşebap ilçesine bağlı Aşağıdere köyünde bulunan ortaokulu giden 189 öğrenci, köy içinde okula gidecek yol olmaması nedeniyle muhtar İsmail Dereli'nin evinin damını yol olarak kullanıyor. Okula giden yol üzerinde evlerin yapılması ve okula gidecek yol bulamayan öğrencilerin her gün köydeki muhtar Dereli'ye ait evin damını yol olarak kullanmaları Dereli ailesini de tedirgin ediyor. Muhtar Dereli, evinin her gün okul giriş ve çıkışlarında beşik gibi sallandığı belirterek, "Bir gün bu evin başımıza yıkılacağından korkuyorum. Yetkililerden sorunu çözmelerini bekliyoruz"dedi. Köyde incelemelerde bulunan Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez ise, mevcut okul yerine yeni bir okul yaparak sorunu çözeceklerini belirterek, "Aşağıdere köydeki öğrencilerimizin okulumuzun yolu olmamasına karşın yaşadıkları sıkıntının önüne geçmek için mevcut okulumuzu kapatarak yeni bir okul yapacağız. Bugün yer tespiti yapacağız. Bu önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna okulumuzu yetiştireceğiz. Öğrencilerimizin şuanda yaşadıkları yol problemi de ortadan kalkmış olacak. Biz burada artık Beytüşşebap'ın çatışmalarla veya kötü şeylerle değil, eğitimle anılmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim almasını istiyoruz. Bu nedenle böyle bir girişimde bulunduk. Çok şükür, ihalemizi de yaptık. Bu günlerde okulun inşaatına başlanacak"dedi.

Öğrenciler ise, her sabah yol olmaması nedeniyle muhtarın evinin damından okula gittiklerini belirterek, "Bazen sayı çok olduğunda dam sallanıyor, düşmekten ve damın yıkılmasından korkuyoruz. Sorunu çözülecek olması bizi sevindirdi"diye konuştular.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler, Yol Olmayınca Muhtarın Damından Okula Gidiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement