Öğrencilerden Anlamlı Yardım Projesi - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerden Anlamlı Yardım Projesi

Öğrencilerden Anlamlı Yardım Projesi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde lise öğrencileri düzenlendikleri tarafından düzenlenen “Bir Sınıf Bir Aile Yardım Projesi” kampanya çerçevesinde topladıkları yardım paralarını ihtiyaç sahibi ailelere veriyor.

02.05.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde lise öğrencileri düzenlendikleri tarafından düzenlenen "Bir Sınıf Bir Aile Yardım Projesi" kampanya çerçevesinde topladıkları yardım paralarını ihtiyaç sahibi ailelere veriyor.

Kahta Gap Anadolu Lisesi'nde, okuldaki her sınıf, kendi aralarında maddi durumu zayıf olan bir aile belirliyor. Daha sonra öğrenciler önce kendi aralarında belli bir miktar para toplarken aynı zamanda öğrenciler kendi çevresindeki yakınlarından ve belirledikleri esnaflardan nakdi destek almaya çalışıyor. Öğrenciler daha sonra topladıkları yardımları öğretmenleri nezaketinde aileye teslim ediyor. Proje Koordinatörü ve Kahta Gap Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Nimetullah Yıldırım, "Kahta GAP Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri olarak bir sınıf bir aile kampanyası başlattık. Her sınıf kendi içerisinde durumu gerçekten kötü olan, genellikle STK'ların ulaşmadığı, hiçbir yardımın ulaşmadığı ailelere ulaşıp o aileleri tespit etmek. Yardım edilmeden önce bir ön görüşme sağlamak. Ön görüşmeden sonra toplanan her öğrenci kendi bağımsız bir şekilde kendi çevresinden akrabalarından yakınlarından yardım toplayacak. Bu yardımlar sınıfta birleştirilecek. Ondan sonra yardımı toplayan arkadaşlar mağdur aileye bu yardımları teslim edecek. Burada amacımız, yardım ederek Allah'ın rızasını kazanmak. Ayrıca biz hep söylemde söylüyoruz, hani söylerken yardım edelim diyoruz. Ama bunun pratikte herhangi bir karşılığı yok. En azından burada pratikte de bir şeyler yapmış oluyoruz. Hayata geçirmiş oluyoruz. Bu anlamda öğrencilerimin yardımlaşma duygularının gelişmesi açısından da çok önemli. Tamamen Allah rızasını gözeterek bu yola çıktık. Bu anlamda çokta başarılı işler yaptığımızı düşünüyoruz. İkinci ailemize geldik. 9/A sınıfı olarak buradayız. 29 sınıfımız bulunmakta. 29 sınıfımız 29 aile demektir. Her bir ailede 4 kişi olsa 80 kişi eder. Yaptığımız yardımlarda en az aylık gıda ihtiyacını karşılayacak kapasitede. Projemiz devam edecektir. Diğer okullarındaki öğrencilerin bu tarz projelerde yer almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerden Anlamlı Yardım Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement