Öğrencilerden Engellilere Plastik Kapak Desteği - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerden Engellilere Plastik Kapak Desteği

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri engelliler için topladıkları plastik kapakları teslim etti.

25.02.2015 10:30  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okul idaresi tarafından 2 yıl önce başlatılan "Zübeyde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Engelsiz Yaşam Projesi" kapsamında tekerli sandalye için toplanan plastik kapaklar, Siirt Engelliler Platformu Başkanı Barış Amcalar'a teslim edildi.

Okul Müdürü İdris Yolbaş, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların sosyal hayata bağlanmaları gerektiğini, bu amaçla 2 yıl önce başlattıkları projeyi sürdürmeye gayret ettiklerini söyledi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade eden Yolbaş, "Bu yılki çalışmalarımızı, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) tarafından başlatılan 'Sizin için altı üstü bir kapak, ama onlar için...' projesiyle birlikte sürdürüyoruz. Doğada kaybolması uzun yıllar alan plastik kapakların toplanmasıyla bir nebze de olsa hem ekolojik dengenin bozulmasının önüne geçmek, hem de engelli kardeşlerimize umut olmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Siirt Engelliler Platformu Başkanı Amcalar ise okulun daha önceki yıllarda da engelliler için plastik kapak topladığını ve bu kapaklarla temin edilen tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştırıldığını belirtti.

Herkesin engelli vatandaşlara yardımcı olması gerektiğini dile getiren Amcalar, şunları kaydetti:

"Bu tür projelerin mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Belki de bu kapaklarla temin edilecek tekerlekli sandalyeler, benim gibi engelli fakat yerde sürünen bir kardeşimizin hayata daha fazla bağlanmasını sağlayacak. Maalesef birçok engelli kardeşimiz hayata küsmüş ve dışarıya çıkamıyor. İlimizde engelli sayısı fazla olmasına rağmen bunları dışarıda çok fazla göremememizin en büyük nedenlerinden biri de budur. El birliğiyle hayattan kopmuş engelli kardeşlerimizi hayata bağlamak için elimizden gelenleri yapmak zorundayız."

Amcalar, toplanan plastik kapakların TOFD'a gönderileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilerden Engellilere Plastik Kapak Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement