Öğrencilerden Sorunlara Çözüm Projesi - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerden Sorunlara Çözüm Projesi

Öğrencilerden Sorunlara Çözüm Projesi

ASÜ Teknik Bilimler MYO öğrencileri, geliştirdikleri 25 projeyle sel felaketi ve kapkaç gibi birçok sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

24.06.2014 11:33  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ASÜ Teknik Bilimler MYO'dan 20 öğrenci, "Sosyal Sorunlara Çözüm Bulan 25 Proje" çalışması kapsamında, "Kapkaççılığı önle", "Kaybolma", "Tarlan güvende", "Güneş enerjisiyle çalışan böceksavar" ve "Tuzlu su ile çalışan araç" gibi isimler verdikleri projeler geliştirdi. Öğrenciler, projelerinin desteklenmesi ve geliştirilmesiyle birçok soruna çözüm bulunabileceğine inanıyor.

Yüksekokulun öğretim görevlisi Emre Avuçlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada birçok sosyal sorunun meydana geldiğini, bunların sonucunda insanların öldüğünü söyledi.

Öğrencilerinin, bu sorunlara çözümler üreten projeler geliştirmek için çalışma başlattıklarını aktaran Avuçlu, "Üzerinde çalıştığımız projelerin çoğunda, bu sorunların çözümü amaçlanıyor. Başlangıç aşamasında olan projelerimiz var" dedi.

Avuçlu, projelerin düşük maliyetlerle büyük sorunları çözebilir şekilde düşünüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Selde meydana gelen hayvan telefleri bir daha olmayacak veya seralar zarar görmeyecek. Kadınlar ise kapkaça karşı kendilerini koruyabilecek. Bu projeler geliştirilebilir. Projelerimizin günlük hayatta kullanılabilmesini istiyoruz. Bazı projelerimiz TÜBİTAK'ta dereceye girdi. Projelere ilişkin teklif almaya başladık."

Öğrencilerden Özge Mutlu da kadınlar için "Kapkaççılığı önle" projesi geliştirdiklerini belirterek, "Günümüzde bayanlara karşı darp ve kapkaç olayları çok fazla oluyor. Böyle bir durumun meydana gelmesi durumunda; kişi, cihazımızı koluna takarak, direkt karşısındakine müdahale edebilir. Onu bu şekilde etkisiz hale getirebilir" ifadelerini kullandı.

Kayıp çocuk vakalarının arttığına dikkati çeken Sevgi Baysal ise "Bu sorunu çözebilmek için 'Kaybolma' projesi geliştirdim. Çocuk ve annenin üzerine bir cihaz takıyoruz. Çocuk anneden uzaklaştığında sinyal gidiyor. Anne, çocuğunun yokluğunu anlıyor ve buluyor" diye konuştu.

Son zamanlarda sel felaketinde artışın görülmesi nedeniyle "Çiftlik güvende" projesi üzerinde çalışmaya başladığını anlatan Tugay Okumuş, olası bir selde bir butona basılarak çiftliğin zarar görmesinin engellendiğini kaydetti. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilerden Sorunlara Çözüm Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement