KTÜ Öğrencilerinden Kavak'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

KTÜ Öğrencilerinden Kavak'a Ziyaret

KTÜ Öğrencilerinden Kavak\'a Ziyaret

Karadeniz Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama 3. sınıf öğrencileri, Samsun'un Kavak ilçesini ziyaret etti.

13.08.2015 12:40  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Şehir ve Bölge Planlama 3. sınıf öğrencileri Samsun'un Kavak ilçesini ziyaret etti.

Doç. Dr. Cenap Sancar ile birlikte Kavak'ı ziyaret eden öğrenciler Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız'dan ilçe hakkında bilgiler aldılar. Kavak'ta bulunan tarihi ve turistik yerler hakkında bilgiler alan öğrenciler geniş çaplı bir gezi için tekrar geleceklerini ifade ettiler.

"İLÇEMİZİN TARİHİ ÇOK ESKİ"

Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız öğrencilere ilçe hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayyıldız, "İlçemizin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Bu yüzden ilçemizde çok sayıda höyük bulunmakta. Başkanımız İbrahim Sarıcaoğlu ile birlikte bu höyüklerin gün ışığına çıkarılması için çalışmalarımız var çok kısa sürede ilçemiz turist akınına uğrayacak. İlçemizde Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserlere rastlanılmaktadır. İlçemizde varlığını kanıtlayan ilk kavim ise GAS'lardır. İlçemizin konumu gereği birçok kavimin ilçemizde yaşadığı düşünülmektedir" dedi.

Doç. Dr.Cenap Sancar ise, "Kavak'ın tarihi çok eskilere dayandığı için öğrencilerimizi buraya getirip yetkili ağızdan bu bilgileri almasını istedim. Bu yüzden öğrencilerimizle bir gezi düzenledik. Başkan Yardımcımız Sayın Reşat Ayyıldız bizlere çok geniş çaplı bilgiler verdi. En yakın zamanda öğrencilerimle birlikte daha geniş çaplı bir gezi turu düzenlemek istiyorum" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KTÜ Öğrencilerinden Kavak'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement