Öğrencilerden Örnek Davranış - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden Örnek Davranış

Öğrencilerden Örnek Davranış

Samsun'un Bafra İlçesi'nde Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri, engellilerin yaşadığı sorunları fotoğraflayarak sergiledi.

13.05.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra İlçesi'nde Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri, engellilerin yaşadığı sorunları fotoğraflayarak sergiledi.

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri, İngilizce öğretmeni Naim Okay önderliğinde, 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenledikleri etkinlikle görme ve bedensel engellilerin yaşadığı zorlukları anlatan 'Engelsiz Bafra Fotoğraf Sergisi', Alparslan Türkeş Parkı'nda sergilendi. Proje kapsamında öğrenciler Bafra'daki engelli dernekleri ile tanışma toplantıları yapıp, yaşadıkları sıkıntıları ve engelleri dinledi. Öğrenciler bir hafta boyunca engelli insanlara engel olan yüzlerce fotoğraf çekti. Çekilen fotoğrafları da Alparslan Türkeş Parkı'nda sergiledi.

Ayrıca bedensel ve görme engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları hissettirmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 'Bizimle Beş Dakika Empati Kurar mısınız?' sloganıyla da bir de etkinlik düzenledi. Öğrenciler, bu etkinlikle sağlıklı insanları tekerlekli sandalyeye oturmalarını sağlayarak bedensel engelli bireylerin, göz bantlarını takarak da görme engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları empati kurarak anlamayı amaçladı.

Aynı zamanda Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olan öğretmen Naim Okay, "Engelli bir bireyin yalnız bir yere gitmesi, sosyal faaliyette bulunması çok zor. Bu konuda herkese görev düşüyor. Toplum engellilerle ne kadar çok empati kurarsa, yaşadıkları zorluklar ve engeller o kadar azalır. Öğrencilerimle amacımız bugün bu empatiyi kurmalarını sağlamak" dedi. - Bafrasamsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement