Öğrencilerden Protesto Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden Protesto Yürüyüşü

Rize’nin Çayeli ilçesinde okulları ellerinden alınan ve ilçede başka bir okula gönderilen lise öğrencileri protesto yürüyüşü düzenlediler.

10.09.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize’nin Çayeli ilçesinde 20 derslik ve 600 öğrencili İmam Hatip Ortaokulu ile 27 derslik ve 410 öğrenciye sahip Vakıfbank Lisesi'nin eğitim binalarının yer değiştirmesi sonrası Vakıfbank Lisesi öğrencileri ilçe meydanında toplanarak protesto yürüyüşü düzenlediler.

İlçe meydanında ellerindeki “44 senelik okul tarihe gömülemez”, “Okul öğrencilerindir ne zamandır siyasetin oldu” yazılı pankartlarla toplanan öğrenciler adına açıklama yapan Aynur Tüysüz “Biz imam hatiplere karşı değiliz. Biz bu devletin imam hatiplileri kayırıp bizi mağdur durumda bırakmasına karşıyız. Bizleri resmen imam hatip ortaokuluna sıkıştırıyorlar. Kütüphanesiz, laboratuvarsız bir lise olur mu? Bizi göndermek istedikleri okulun ne bir kütüphanesi nede bir laboratuvarı var. Biz oraya sığalım diye eski kantinlerini bile sınıf yapmışlar” dedi.

Okullarının kapanacağını öğrendikleri zaman bunu durdurmak için imza topladıklarını belirten Tüysüz “Sokak sokak dolaşarak okulumuzun yer değiştirmemesi için imza topladık. Bu imzalı dilekçeleri milli eğitim müdürlüğüne götürdüğümüzde ise Çayeli ilçe milli eğitim müdürü bizim dilekçelerimizi almadı. Bizde dilekçelerimizi Rize milli eğitim müdürlüğüne verdik. Bir sonraki gidişimizde ise dilekçelerimizin hiçbirinin işleme alınmadığını öğrendik. Milli eğitim yetkilileri ise ‘Siz alın dilekçelerinizi duvarınıza asarsınız, hatıra olur’ diyerek bizimle dalga geçtiler” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından ilçede bulunan okullar caddesi üzerinde slogan atarak yürüyen öğrenciler okulları olan Vakıfbank Lisesi'nin bahçesine girdi. Lise bahçesinde bir süre durarak ıslık çalan öğrenciler ardından okul bahçesinden ayrılarak Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına yürüdü. Burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme yapan öğrenciler, ellerindeki pankartları ilçe milli eğitim binası önüne bırakarak sessizce dağıldılar.

ZORUNLULUK NEDENİ İLE YAPILMIŞ BİR UYGULAMA

Konu ile ilgili açıklama yapan Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, bu değişimin öğrencileri mağdur etmek için değil zorunluluk yüzünden yapılan bir uygulama olduğunu belirtti. Çayeli Belediyesi ile işbirliği içinde olduklarını ve müstakil bir imam hatip ortaokulu binası yapma çalışmalarının sürdüğünü belirten Ünsal “İlçemizde en büyük sorun arazi bulamamak. Uygun bir arazi bulunduğu takdirde yeni imam hatip ortaokulu binası yapımına başlanılacak ve Vakıfbank Lisesi yani eski adıyla Çayeli Lisesi öğrencileri tekrar okullarına kavuşacak” ifadelerini kullandı. 

SELİM BAYRAKTAR

Öğrencilerden Protesto Yürüyüşü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerden Protesto Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement