Öğrencilerden Şehit Annelerine Mektup - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden Şehit Annelerine Mektup

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde Hasan Coci Anadolu Lisesi öğrencileri, Anneler Günü nedeniyle ilçedeki şehit annelerine mektup yazdı.

07.05.2016 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT DEMİRCİ - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde Hasan Coci Anadolu Lisesi öğrencileri, Anneler Günü nedeniyle ilçedeki şehit annelerine mektup yazdı.

İlçedeki 11 şehit annesi Anneler Günü öncesi lise öğrencileri tarafından unutulmadı. Öğrenciler, vatan için evlatlarını feda eden annelere minnet duygularını ifade etmek için mektup yazma talebini Kaymakamı Hüseyin Tekin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne iletti.

Kaymakamlığın ve Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteğini alan 45 öğrenci Anneler Günü için ilçedeki 11 şehit annesine duygu yüklü mektuplar kaleme aldı, kendilerini de evlatları olarak kabul etmelerini istedi.

Gümüşhacıköy Hasan Coci Anadolu Lisesi 12 sınıf öğrencisi ve Okul Temsilcisi Murat Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda terör olaylarında şehit olan asker ve polislerin anneleri de dahil ilçedeki bütün şehit annelerine Anneler Günü öncesi mektup yazmak istediklerini söyledi.

Bu fikrini arkadaşları ile paylaştığını anlatan Gürbüz, "Mektup yazma planımı okul arkadaşlarım ve öğretmenlerime anlatım. Bana destek olacaklarını söylediklerinde çok sevinerek arkadaşlarımla birlikte mektup yazmaya başladık. Mektupları alan şehit annelerimizin duygulanacağını biliyorum. Fakat bizim amacımız, onları üzmek değil mutlu etmek, bilmelerini istiyoruz ki biz de onların evlatlarıyız." dedi.

Şehit annesine mektup yazan 11. sınıf öğrencisi Gizem Erol ise "Şehit anneleri evlatlarını bizler için vatana şehit verdiler. Bir tane evlat kaybettiler fakat binlerce evlat kazandılar." diye konuştu.

"Bizler varız her zerreni tamamlamaya hazırız"

Öğrencilerin yazdığı mektuplardaki bazı ifadeler şöyle:

"Merhaba meleğim, bugün senin günün. Sen her sabah olduğu gibi bugün de posta kutusuna koştun, yüreğin ağzında. O postacı mahalleyi her turlayışında yüreğin acıdı. Anne, annem bugün senin günün. Bugün Anneler Günü ve bu mektup evlat kokuyor. Sen sana gelen her mektuba 'yavrum' diyerek sarıl ben sana 'annem' diyerek. Bir yanın eksik değil senin, bizler varız her zerreni tamamlamaya hazırız."

Öğrenciler yazdıkları mektupları postayla şehit annelerine gönderdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrencilerden Şehit Annelerine Mektup - Son Dakika


Advertisement