Öğrencilerden Sensörlü Çamaşır Toplama Makinesi - Son Dakika
Teknoloji

Öğrencilerden Sensörlü Çamaşır Toplama Makinesi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, ev hanımlarının ve piknikçilerin işini kolaylaştıracak yağmur sensörlü çamaşır toplama makinesi ve katlanabilir mangal yaptı.

09.05.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, ev hanımlarının ve piknikçilerin işini kolaylaştıracak yağmur sensörlü çamaşır toplama makinesi ve katlanabilir mangal yaptı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na katılmak için hazırlık yapan Meslek Lisesi öğrencileri Tanju Koçak ve Berat Türkoğlu, ev hanımlarının evde olmadıkları zaman yağmur yağmaya başladığında çamaşırların korunması ve pikniğe giderken mangalın yer kaplamaması için katlanabilir mangal projesi geliştirdi.

Öğrenci Tanju Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde annesinin balkona astığı çamaşırlardan esinlenerek, yağmur sensörlü çamaşır toplama aleti ürettiğini söyledi.

Projeyi 3 arkadaş geliştirdiklerini ifade eden Çolak, şu ifadelere yer verdi:

"Ev hanımları evde olmadıkları zaman ya da gece uyurken yağmur yağmaya başlayınca çamaşırların ıslanmaması için yağmur sensörlü çamaşır toplama aleti projesi yaptık. Yağmur damlası düştüğünde sensör yardımıyla ipte asılı olan çamaşırlar otomatikman kapalı bir alana çekiliyor. Bu sayede çamaşırlar ıslanmaktan kurtuluyor. Hava açtığında yine sensör yardımıyla çamaşırlar açık havaya çıkarak kuruyor. Mekanik aksamlar ve elektronik devreler hazırlayarak projeyi yaptık. Ev hanımları için büyük bir kolaylık olacağını düşünüyoruz."

Öğrenci Berat Türkoğlu ise piknik yapmaya giden piknikçilerin otomobilde mangalın çok yer kaplamasından hep şikayetçi olduğunu belirterek, "İnsanlar pikniğe giderken koltuklarının altına alıp taşıyabilecekleri mangal yaptık. Katlanabilir mangal tamamen saçtan üretilmekte mangalı yapıp işleri bittiğinde bir harekette katlanarak taşınabiliyor ve çok yer kaplamıyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Öğrencilerden Sensörlü Çamaşır Toplama Makinesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!
    18:34 Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!

    Hepsiburada, Samsung'un en yeni Galaxy A Serisi akıllı telefonları olan Galaxy A55 ve A35'i cazip bir teklifle sunuyor. Galaxy A55'in yüksek çözünürlüklü kamera ve Nightography özelliği ile gece bile kaliteli fotoğraflar çekme imkanı sunarken, Galaxy A35 AI destekli kamera özellikleri ve üstün video kayıt kapasiteleri ile sosyal medyada paylaşımlarınızı bir sonraki seviyeye taşıyor. Her iki model de geniş depolama seçenekleri, güçlü işlemciler ve 5G bağlantı hızı ile teknoloji severlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu cihazlar Hepsiburada üzerinden 3 taksit imkanı ile satışa sunuluyor, bu da teknoloji severler için kaçırılmayacak bir fırsat.

  • Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı
    18:33 Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı

    Take-Two, GTA yapımcısı Rockstar'ın ana şirketi olarak bilinen bir oyun firmasıdır. Şimdi de Embracer Group'tan Borderlands yapımcısı Gearbox stüdyosunu 460 milyon dolara satın aldı. Bu satın alma işlemiyle birlikte Take-Two, Borderlands serisi gibi popüler oyun serilerinin yanı sıra Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms ve Duke Nukem gibi önemli oyun serilerini de bünyesine katmış oldu. Bu hamle, şirketin portföyünü çeşitlendirmesi ve oyun endüstrisinde daha da güçlü bir konuma gelmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendirilebilir.

  • Efsane film için geri sayım başladı! İşte Netflix Nisan 2024 takvimi
    18:33 Efsane film için geri sayım başladı! İşte Netflix Nisan 2024 takvimi

    Günümüzün dijital çağında geleneksel sinema salonlarının yerini artık dijital akış servisleri almış durumda. Bu servisler…

  • Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor
    18:33 Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor

    Samsung, Ocak ayında gerçekleştirdiği etkinlikte en yeni S serisi cihazlarını tanıtmasının yanı sıra, Galaxy AI adıyla yeni yapay zeka sistemini de tanıttı. Şimdilik Galaxy S24 serisinde kullanılabilir olan yapay zeka, yakın zamanda önceki serilere de eklenebilir. Ortaya çıkan iddialara göre Samsung, AI özelliklerini Galaxy S23, Fold5, ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor. İşte Galaxy AI cihazları ve özellikleri…

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor
    16:47 Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'da büyükşehir adaylığını geri çektiğini açıkladığı Gökhan Zan'la ilgili 'deepfake' iddialarına ilişkin, 'Artık bundan sonra sesler görüntüler gerçek bile olsa 'deepfake' deyip işinden içinden çıkılabilme durumu söz konusu olabiliyor.' dedi. Kırık, yapay zekanın gelişimiyle deepfake teknolojisinin ortaya çıktığını ve bu teknolojinin seçim kampanyalarında kullanıldığını anlattı.

  • Google, internette neyi arayacağımızı nasıl bilebiliyor?
    16:36 Google, internette neyi arayacağımızı nasıl bilebiliyor?

    Dünyanın en popüler arama motoru Google, gelişmiş algoritmaları ve veri saklama becerisi sayesinde kullanıcıların neyi aramak isteyebileceğini tahmin ederek önerilerde bulunuyor. Google, kullanıcıların arama geçmişi, IP adresleri ve diğer verileri kullanarak arama tahminleri oluşturuyor. Verileri işleyerek bilgi haline getiren Google, reklamların hedeflenmesi ve arama performansının optimize edilmesi gibi alanlarda da verileri kullanıyor.

  • Volvo, Son Dizel Motorlu Otomobilini Üretti
    16:35 Volvo, Son Dizel Motorlu Otomobilini Üretti

    İsveç asıllı otomobil üreticisi Volvo, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada artık dizel motorlu otomobiller üretmeyeceğini belirtmişti. Şirketin Torslanda fabrikasında üretilen son dizel motorlu Volvo otomobilin modeli ise XC90 oldu. Volvo, gelecek yıllarda tüm satışlarını elektrikli otomobillerle gerçekleştirmeyi hedefliyor.

  • Yapay Zeka Modelleri Fotoğraflardan Binlerce Dolar Kazanıyor
    16:33 Yapay Zeka Modelleri Fotoğraflardan Binlerce Dolar Kazanıyor

    Yapay zeka modelleri, yaratıcı platformlardan aylık olarak binlerce dolar kazanıyor. Bu durum, aylık 19.000 dolar kazanan Yapay Zeka modeli Lily Rain için de geçerli. Yapay zeka, düğün planlamadan çiftlere ilişki tavsiyesi verme konusuna kadar her alanda kullanılmaya başlandı. Ancak en büyük etkiyi yaratan sektörlerden biri, yapay zeka güzelliklerinin her ay binlerce dolar kazandığı modellik dünyası.


Advertisement