Öğrencilerden Teröre Karşı Tek Ses - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerden Teröre Karşı Tek Ses

Fransa ve Belçika’dan gelen, aralarında Türklerin de bulunduğu 40 öğrenci Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret etti.

01.04.2016 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa ve Belçika'dan gelen, aralarında Türklerin de bulunduğu 40 öğrenci Eyüp Sultan Türbesi'ni ziyaret etti. Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu belirten öğrenciler, "Bizler buraya gelerek terörden korkmadığımızı söylemek istiyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Toplumsal Bütünlük İçin Avrupalı Müslümanlar İnsiyatifi (EMİSCO) işbirliğiyle 30 Mart-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Türkiye gezisine, Fransa ve Belçika'dan aralarında Türklerin de bulunduğu 40 yabancı öğrenci katıldı. Sosyal medyada Türkiye karşıtlığı ve İslamofobi konularındaki tepkilere karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, yabancı uyruklu Müslüman öğrencilerle Türk öğrenciler Eyüp Sultan Camii'ne girerek Cuma namazı kılıp dualar etti. Etkinliğe katılan öğrenciler Eyüp Sultan Türbesi'ni gezdikten sonra Eyüp Belediyesi Ensari Konağı Sosyal Tesisleri'nde öğle yemeği yiyerek, gezilerine devam etti.

Türkiye'ye gezi düşüncesinin öğrencilerden geldiğini ifade eden Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz, "Öğrencilerimiz Türkiye'ye gezi düzenleme talebiyle bizi geldiler. Biz de Brüksel Basın Müşavirliği, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'yle birlikte organizasyonun İstanbul dışına çıkarak, öğrencilerimize Türkiye'mizin daha iyi yerlerini göstermek amacıyla bir proje yaptık. Öğrencilerimize bu konuda destek olduk. Öğrencilerimizin öncelikli amacı Türkiye'yi tanımaktı ama ortam terör saldırılarıyla sarsılan bir şehirden geliyorlar. Aslında geldikleri andan itibaren Türkiye'nin yaşadığı siyasi ve politik gündemi de takip ediyorlar. Terör saldırılarından dolayı yurtdışında üzülen birçok vatandaşımız var. Ankara'daki patlamanın olduğu yerde de bir açıklama yaparak bir mesaj vermek istiyorlar. Böylece dünyanın birçok yerinde ülkemizi takip eden, ülkemizin siyasetiyle haberdar olan herkese mesaj vermek istiyorlar. Ülkemiz için önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Türkiye konukseverliğini ve organizasyon gücünü de burada göstermiş oldu" dedi.

"BİZ TERÖRDEN KORKMADIĞIMIZI SÖYLEMEK İÇİN BURAYA GELDİK"

Brüksel'den gelen Zaki Chairi, "Biz buraya genç Fransız kardeşlerimizle geldik. Türkiye'nin ve İslam tarihini öğrenmek için buraya geldik. Brüksel ve İstanbul'da olduğu gibi çok sayıda patlama meydana geldi. Teröre karşı bir şeyler yapmak istiyorsak öncelikle korkmamalıyız. Bizler buraya gelerek terörden korkmadığımızı söylemek istiyoruz" diye konuştu.

Fransa'dan gelen Müslüman öğrenci Abdurrahman Yıldırım, "Eyüp Sultan'ı ziyaret etmeye geldik, İstanbul'u ziyaret etmeye geldik. Aslında teröre karşı mücadele etmeye geldik. O yüzden buralara gelip dualar ederek vatanımıza yardım etmek istiyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerden Teröre Karşı Tek Ses - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement