Öğrencilere 9 Milyar Liralık Burs ve Öğrenim Kredi Desteği - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere 9 Milyar Liralık Burs ve Öğrenim Kredi Desteği

Öğrencilere 9 Milyar Liralık Burs ve Öğrenim Kredi Desteği

Koçer, TBMM Başkanlığı'na sunulan 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nı, değerlendirdi.

19.10.2016 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koçer, TBMM Başkanlığı'na sunulan 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nı, değerlendirdi. Bu bütçenin, AK Parti hükümetlerinin 15. bütçesi olduğuna dikkat çeken Koçer, tasarının bu ay sonunda komisyonda görüşülmeye başlanmasının beklendiğini belirtti. Koçer tasarıda, bütçe giderlerinin 645,1 milyar lira, faiz hariç bütçe giderlerinin 587,6 milyar lira, bütçe gelirlerinin 598,3 milyar lira, vergi gelirlerinin 511,1 milyar lira, bütçe açığının 46,9 milyar lira, faiz dışı fazlanın ise 10,6 milyar lira olarak öngörüldüğünü söyledi.

EĞİTİME YÜZDE 20 PAY AYRILDI

Komisyon Sözcüsü Koçer, ekonominin temelini, üretim ve kaliteli insan gücünün oluşturduğunu belirterek, "İnsan kaynağının, bu kaynağı yaratacak olan eğitimin önemini biliyoruz" dedi.

2017 yılı bütçesinde de yüzde 20 ile en yüksek payın (122 milyar lira) önceki yıllarda olduğu gibi eğitime ayrıldığını vurgulayan Koçer, 9 milyar liralık burs ve öğrenim kredi desteği sağlanacağını söyledi.

Koçer, 2002 yılında bütçeden eğitime ayrılan kaynağın sadece 11,3 milyar lira olduğunu ifade ederek, "Bu da 2002 yılına göre 2017 yılında, eğitime ayrılan payda 10 kat artış anlamına geliyor" diye konuştu.

KAMUYA 60 BİN PERSONEL ALIMI

Büyümeyi hedef alan, özel sektör ve kamu yatırımları noktasında hassasiyeti olan, üretimi, ihracatı destekleyici, Ar-Ge ve inovasyonu öncelik haline getiren anlayışla hazırlanan 2017 yılı bütçesinin hayırlı olması temennisinde bulunan Koçer, gelecek yıl kamuya farklı sektörlerden 60 binin üzerinde personel alımı yapılacağını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yatırımlara ayrılan pay yüzde 30 artarak 78 milyar liraya çıktı. Sosyal güvenlik işveren prim destekleri başta olmak üzere, reel sektöre toplam 32,4 milyar lira aktarılacak. Bağ-Kur prim desteği 1,5 milyar liraya ulaşacak. İşletmelerin ödemesi gereken 22 milyarlık prim karşılanacak. Yatırım teşviklerinde 583 milyon liralık istisnalar sağlanacak. Enerji, faiz desteği gibi alanlarda işletmelere 600 milyon lira kaynak ayrıldı. İhracata teşvik paketiyle birlikte bütçeden ayrılan kaynak da 3 katına çıkarıldı. Turizm sektörüne destek için de 522 milyon lira kaynak ayrıldı. Küçük ve orta boy işletmeler için 1,1 milyar liralık destek öngörüldü.Esnafa 1,3 milyar liralık kredi faiz desteği verilecek. Tarımsal kredilerde faiz desteği yüzde 37 arttı. Çiftçiye kredi faiz desteği 2,4 milyar liraya yükseldi. Ar-Ge ve inovasyon için 5,8 milyar liralık kaynak aktarıldı. Evde bakıma destek 5,8 milyar lira, engelli ve yakınlarına kullandırılacak destek tutarı da 5,3 milyar lira olarak belirlendi. Yerel yönetimlere 58,4 milyar liralık bütçe ayrıldı. Tarım sektörüne yönelik destekler yüzde 21,5 artış göstererek, toplam 30,9 milyar lira olacak."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Öğrencilere 9 Milyar Liralık Burs ve Öğrenim Kredi Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement