Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Anlatıldı - Son Dakika
Sağlık

Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Anlatıldı

Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Anlatıldı

Yeşilyurt Kent Konseyi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile 'Ağız ve Diş Sağlığı' Haftası nedeniyle Suluköy İlkokulunda ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirdi.

29.11.2016 17:22  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından toplum sağlığına yönelik farkındalık oluşturmak adına organize ettiği İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün katkı sağladığı etkinlik kapsamında Suluköy İlkokulunda ağız ve diş sağlığı üzerine öğrencilere detaylı bilgiler aktarıldı, sağlık taraması yapıldı.

Okulu ziyaret eden Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, çocuklara diş macunu ve diş fırçası hediye etti.

Diş Hekimi Gülcihan İçer, ağız ve diş sağlığıyla ilgili çocuklara yönelik eğitim verildi. Daha sonra diş mobil aracında okuldaki bütün öğrencilerin ağız içi muayeneleri yapıldı.

"DİŞİMİZİ GÜNDE ÜÇ DEFA FIRÇALAYACAĞIZ"

Yapılan etkinliğe büyük ilgi gösterip verilen eğitimleri pür dikkat takip eden minik öğrenciler ise "Ağız sağlığının ne kadar önemli olduğunu, dişimizi günde üç defa fırçalamamız gerektiğini öğrendik" diyerek teşekkür ettiler.

"ÇOCUKLARIMIZIN DİŞ SAĞLIĞI YÖNÜNDEN PROBLEM YAŞAMAMALARI ADINA ÇOK FAYDALI BİR ETKİNLİK"

Suluköy İlkokulu Müdürü Veysel Göçer, düzenlenen etkinlikten dolayı Yeşilyurt Kent Konseyi ile Halk Sağlığı Müdürlüğüne teşekkür etti. Okul Müdürü Göçer, "Çocuklarımızın hem gündelik hayatlarında hem de gelecek yaşantılarında ağız ve diş sağlığı yönünden problem yaşamamaları adına çok faydalı bir etkinlik düzenlendi. Okulumuzu ziyaret ederek çocuklarımıza ağız ve diş sağlıyla ilgili temel bilgiler veren ve çeşitli hediyeler dağıtan Yeşilyurt Kent Konseyi ile Halk Sağlığı Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUZ"

Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ise, sağlık alanında farkındalık oluşturacak çalışmalarımız devam edecek.

Yeşilyurt Kent Konseyi çatısı altında toplumu yakından ilgilendiren eğitim, kültür ve sağlık alanlarında bilgilendirici faaliyetler düzenlediklerini ifade eden Necati Çobanoğlu, "Ağız ve Diş Sağlığı haftası nedeniyle İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle ortaklaşa öğrencilerimize yönelik ağız ve diş taraması gerçekleştirdik. Suluköy İlkokuluna gerçekleşen ziyaretimizde çocuklarımıza temel bilgiler verip, ağız ve diş sağlığının insan hayatı için ne kadar önem arz ettiğini anlattık. Çocuklarımıza diş macunu ve diş fırçası hediye ettik. Sağlık açısından farkındalık oluşturacak etkinliklerimize devam edeceğiz. Bizim tek gayemiz; çocuklarımızın sağlıklı bir hayata sahip olmalarıdır. Bu tür etkinlikler düzenleyerek ağız ve diş sağlığının insan hayatı için ne kadar önem arz ettiğini ortaya koymak da bizim sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Etkinliğimize destek veren İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Suluköy Okulu Müdürü ve Öğretmenlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlik okul önünde çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement