Öğrencilere Akülü Araçla Trafik Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere Akülü Araçla Trafik Eğitimi

Fethiye ilçesinde çocuklarda trafik bilinci oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi.

02.03.2016 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye ilçesinde çocuklarda trafik bilinci oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Fethiye Kadın Meclisi tarafından ortaklaşa düzenlenen uygulamalı trafik eğitimi kapsamında Nif-Arpacık İlkokulundan gelen 40 öğrenciye trafikte uyulması gereken kuralları anlatıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Başkomiser Nuri Çınaklı tarafından verilen teorik eğitimin ardından öğrenciler, trafik ışıkları ve yön levhalarının bulunduğu parkta, akülü araçlarla tur attı. Trafik polisleri parkurda tur atan öğrencilere trafik ışıklarında ne yapmaları gerektiği ve yön levhalarının ne anlama geldiği konusunda bilgiler verdi.

Çınaklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 ay boyunca ilçedeki ilkokulların 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerine uygulamalı eğitim vereceklerini söyledi.

Ülkede trafik kültür ve bilincinin oluşması için eğitime küçük yaşta başlanması gerektiğini belirten Çınaklı, "Biz de eğitim çalışmalarımızı bu kapsamda yürütüyoruz. Eğitimi önce teorik daha sonra ise akülü arabalar ile uygulamaları olarak devam ettiriyoruz. Bu eğitim ile çocuklar öğrendiklerini pekiştirme fırsatı buluyor" dedi.

Çınaklı, eğitimleri imkanlar el verdiğince uzun vadede yapmayı planladıklarını, çünkü öğrencilerde trafik kültür ve bilincini küçük yaşta vermek gerektiğini vurguladı.

Fethiye Kadın Meclisi Başkanı Kader Şarlak ise çocuklarda trafik bilincini oluşturmak amacıyla ilçedeki kurumlarla ortaklaşa eğitim çalışması düzenlediklerini dile getirdi.

Fethiye Belediyesi tarafından hazırlanan parkın bu eğitim için çok uygun olduğunu kaydeden Şarlak, eğitimlerin yıl boyunca yapıldığı takdirde daha etkili olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrencilere Akülü Araçla Trafik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement