Öğrencilere Cami Ve Gençlik Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere Cami Ve Gençlik Konferansı Düzenlendi

Öğrencilere Cami Ve Gençlik Konferansı Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama Daire Başkanı Dr. Muhammet Ali Asar Şanlıurfa'da üniversite öğrencilerine konferans verdi.

19.10.2014 13:51  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa İl Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsünde bulunan YURTKUR Öğrenci Yurdunda kalan üniversiteli öğrencilere yönelik konferans düzenledi. Eyyübiye Kampüsünün Kafeteryasında düzenlenen programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 2 Daire Başkanı Dr. Muhammet Ali Asar katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, "Üniversite öğrencilerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftasında değişik temalar gündeme getiriliyor. Bu sene de Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl olduğu gibi çok anlamlı bir tema seçmiş. Bu yıl seçilmiş olan Cami ve Gençlik temasıdır. Bu tema kapsamında üniversitelerde, öğrenci yurtlarında paneller, seminerler ve daha birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Yapılacak etkinlikler gençlere ve öğrencilere önemli bilgiler aktarılacaktır" dedi.

CAMİ VE GENÇLİK

İl Müftüsü Açık'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 2 Daire Başkanı Dr. Muhammet Ali Asar Cami ve Gençlik konulu konferansını verdi. Daire Başkanı Asar, konferansında, İslam'ın ilk öğretmeni olan Musab bin Umeyr'den bahsetti. Camilerin dini hayattaki yeri, camilerin sosyal hayattaki yeri, Hz. Peygamber (s.a.v.)'in gençlere verdiği önem, gençliğin imanını korumada ve ibadetlere devam etme noktasında caminin fonksiyonelliği, gençlik ve cami arasındaki inşa edilmesi gereken gönül bağı, gönlü camilere bağlı bir gençliğin inşasının önemi Hz İsmail'in teslimiyeti, konularını ayet, hadis ve sahabe hayatından örneklerle anlattı. Daire Başkanı Asar konferans sonunda öğrencilerin sorularına cevaplar verildi

Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsünde bulunan Yurtkur Öğrenci Yurdunda gerçekleşen konferansa; Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem ,İl Müftülüğü Din Hiz. ve Eğitim Şube Müdürü Seyit Ahmet Sümer, YURTKUR Öğrenci Yurdu Müdürü Mahmut Bağmancı, YURTKUR Müdür Yardımcısı Refit İspanoğlu ve yurtta kalan öğrenciler katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Öğrencilere Cami Ve Gençlik Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement