Öğrencilere "Çanakkale: Dirilişin Destansı Hikayesi" Semineri - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere "Çanakkale: Dirilişin Destansı Hikayesi" Semineri

Öğrencilere "Çanakkale: Dirilişin Destansı Hikayesi" Semineri

Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) Samsun Bölge Müdürlüğü ve Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi tarafından, üniversite öğrencilerine yönelik, "Çanakkale: Dirilişin Destansı Hikayesi" adlı farkındalık programı düzenlendi.

25.03.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) Samsun Bölge Müdürlüğü ve Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi tarafından, üniversite öğrencilerine yönelik, " Çanakkale: Dirilişin Destansı Hikayesi" adlı farkındalık programı düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü talimatlarıyla, tüm Türkiye'de kurum yurtlarında barınan öğrencilerin moral ve motivasyonunun artmış olması amacıyla seminerler düzenleniyor.

Bu kapsamda, Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğü ve Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi tarafından, "Çanakkale: Dirilişin Destansı Hikayesi" adlı farkındalık programı Atakum ilçesinde bulunan KYK Atakum Yurt Müdürlüğü F Blok'ta yapıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Biz kolay gelmedik bugünlere. O yüzden herkes üzerine düşeni yapacak. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Unutmayın Mehmet Akif, Mısır'da olduğu halde Çanakke Destanı yazıldı. Mehmet Akif, Milli Marşı Mısır'da yazdı. Bugün Kore gazilerimiz bizimle, onlar bizlere önemli bilgiler paylaşacak. Lütfen onları can kulağıyla dinleyin" dedi.

Öğrencilere teşekkür eden Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, "Sizler bu Türkiye'nin ve geleceğimizin teminatısınız. Bugün bizi burada yalnız bırakmadınız sizlere teşekkür ediyorum. O seferlerde olanları anlatmam mümkün değil. Onları anlatamaya ne aklımız ne de dilimiz döner. Çanakkale'de o dönemki bir yabancı komutana soruldu. 'Siz, nasıl kurmay albay olan bir komutana yenilirsiniz' diye. O kurmay komutan Mustafa Kemal Atatürk'tür arkadaşlar. Komutan verdiği cevapta, 'Biz, Türklerle değil Allah'la savaştık' dedi. Biz dünyaya Çanakkale'de savaşın edebini de öğrettik. Biz yaralı askerleri sırtımızda taşıyıp, su verdik. Bizleri bu akşam yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ile karşılıklı hediye ve plaket takdiminde bulundular.

Takdimlerin ardından gaziler, öğrencilere yaşadıkları Kore savaşından anılarını anlattılar. Programın sonunda öğrencilere Çanakkale menüsü olan yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere 'Çanakkale: Dirilişin Destansı Hikayesi' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement