Öğrencilere Geri Dönüşüm Semineri - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Geri Dönüşüm Semineri

Öğrencilere Geri Dönüşüm Semineri

Bodrum Belediyesi tarafından, Mumcular Karaova Kültür ve Sanat Merkezi’nde minik öğrencilere geri dönüşüm semineri verildi.

03.05.2016 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediyesi tarafından, Mumcular Karaova Kültür ve Sanat Merkezi'nde minik öğrencilere geri dönüşüm semineri verildi.

Seminere; Çamlık İlkokulu, Çömlekçi İlkokulu, Tepecik Demir Topal İlkokulu, Yukarı Mazı İlkokulu ve Özcan Duran Karagöl Ortaokulu'ndan 36'sı ana sınıfı olmak üzere çok sayıda öğrenci ile öğretmenler katıldı. Seminerde Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilere "Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrıştırılması, Geri Dönüşümü ve Geri Kazandırılması" konularında bilgiler verilirken, çizgi film gösterimiyle geri dönüşüm anlatımları yapıldı.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri kaynağında yapılan ayrıştırmanın önemini vurgulayarak şunları söyledi: "Tüketilen maddeler geri dönüşüm yoluyla tekrar kazandırılarak ham madde haline getiriliyor. Böylece hem doğayı koruyor hem de tasarruf sağlamış oluyoruz. Sizler evlerinizde, okullarınızda kullanmış olduğunuz malzemeleri metal, plastik, cam yada kağıt olarak ayrıştırıp kutulara koyarsanız temiz bir çevre için katkıda bulunmuş olursunuz. Çünkü atık malzemelerin ham madde olarak kullanılması çevre kirliliğinin engellenmesi açısından büyük önem taşımaktadır"dedi.

TEMA Vakfı Mumcular Şube Sorumlusu Rana Öztürk de geri dönüşümün önemine değinerek, "Çevreye attığımız çöplerle deniz ve doğayı kirlettiğimizde nefes alamıyoruz, sağlıklı su alamıyoruz, yeterli gıda alamıyoruz. Onun için geri dönüşüm çok önemli. Bu atıklarımızı geriye döndürdüğümüz zaman sizlere tekrardan sürdürülebilir bir yaşam için geri dönüşüm yapıyoruz" dedi.

Seminerin sonunda öğrencilere çevre eğitim sertifikası, geri dönüşüm eğitim kitabı, boy grafiği, atık pillerle ilgili afiş, boyama kitabı ve geri dönüşüm bilgilendirme CD'si ile her sınıfa geri dönüşüm kutusu verildi.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri "Analog Atıkları Yönetim Planı" kapsamında, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine eğitimlere devam edeceklerini belirtti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Geri Dönüşüm Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement