Öğrencilere Karne Hediyesi "Kış Kampı" - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere Karne Hediyesi "Kış Kampı"

Öğrencilere Karne Hediyesi "Kış Kampı"

Erzurum'da yarıyıl tatilinde kış kampında bir araya gelen öğrenciler, gitar eşliğinde türkü söyleyerek, kardan adam ile iglo yaparak, kitap okuyarak zaman geçiriyor.

23.01.2017 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUHAMMET MUTAF - Erzurum'da yarıyıl tatilinde kış kampında bir araya gelen öğrenciler, gitar eşliğinde türkü söyleyerek, kardan adam ile iglo yaparak, kitap okuyarak zaman geçiriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının projelerinden "Gençlik Akademileri" kapsamında düzenlenen kış kampı için 30 öğrenci, şehir merkezine 45 kilometre uzaktaki Kandilli Kayak Merkezi'nde bir araya geldi.

Üç günlük kamp kapsamında kitap okuyan öğrenciler, sıfırın altında 25 derecede kardan adam, Eskimoların "iglo" adı verilen evini ve kardan tank yaptı. Ateş etrafında gitar eşliğinde türkü söyleyip, şiirler okuyan öğrenciler, yanan ateş üzerinden atlayarak eğlendi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz de bir süre öğrencilere eşlik etti. Etkinlikte Yıldız, Nurullah Genç'in "Yağmur" adlı şiirini okudu, Taşkesenligil de ateş üzerinden atladı.

Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün yarıyıl tatilinden istifade ederek, okullarda başarılı ve gönüllü olanları gençlik kampına getirdiğini söyledi.

Kandilli Kayak Tesisleri'nin bulunduğu alanda gençlerin kampa katıldığını belirten Azizoğlu, "Bu gençlerimizin arasında ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri var. Hem Erzurum hem de kent dışından gelen öğrencilerimiz burada. 3 gün stres atacak, karda eğlenecek, kitap okuyacak, hasbihal edecekler ve sosyal faaliyetlerde bulunacaklar." dedi.

Programı hazırlayanlara ve katılan öğrencilere teşekkür eden Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Öğrenciler tatile girdi. 3 günlük de olsa böyle güzel bir mekanda bir araya gelip zaman geçirmiş olmaları, arkadaşlarıyla olmak istemeleri gerçekten takdire şayan. Çocuklarımız böylece kendilerini daha iyi motive ediyorlar, ikinci yarıya daha iyi hazırlanıyorlar. Aynı zamanda Erzurum'un tarihi ve kültürel zenginliklerini de burada görmüş ve öğrenmiş olacaklar. Ayrıca eğlenmiş, tatil yapmış olacaklar. Biz de onlarla eğlenmiş olduk. Arkadaşlarımızla ateş yaktık, ateşin yanında türkü söyledik, şiirler okuduk."

- " 15 Temmuz'u simgeleyen tank yaptılar"

Taşkesenligil ise kamp için gönüllü gençlerden özellikle başarılı olanları seçtiklerini, öğrencilere sosyal ve kültürel etkinliklere katılma imkanı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kampta yapılan etkinliklere değinen Taşkesenligil, şunları kaydetti:

"Bu çocuklarımızın, karne hediyesi olarak, 3 günlük de olsa böylesine sessiz ve sakin bir yerde dinlenmelerini sağlamak istiyoruz. Burada 15 Temmuz'u simgeleyen tank yapıldı. 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en çok hatırlanması gereken tarih. Amacımız gençlerimize bunları anlatmak, unutmamak, unutturmamak. Bu amaçla biz de o günün simgesi tankı, igloların yanına yaptık."

Palandöken Gençlik Merkezinde gençlik lideri Erhan Tuna ise bu yılki etkinlik kapsamında 15 Temmuz'u anlattıklarını söyledi.

Gençlerin kampta gerek dini ilimler gerekse yakın tarih konusunda bilgi edindiğini anlatan Tuna, "Kampta öğrencilerimiz sabah kalkıyor, namazını kılıyor, kahvaltı yapıyor, öğle yemeğine kadar teorik bilgiler elde ediyor. Bunun dışında alana çıkarak kardan adam, iglo ve 15 Temmuz tankını yaptılar. Birlikte bir şey yapmanın farkına varmış oluyorlar. Bu kampta paylaşımı, birlikte bir şey elde etmeyi gerçekleştiriyorlar." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrencilere Karne Hediyesi 'Kış Kampı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement