Öğrencilere Organik Tarım Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Organik Tarım Eğitimi

Öğrencilere Organik Tarım Eğitimi

Van’ın Erciş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ‘Organik Tarım Eğitimleri Projesi’ kapsamında 28 okulda öğrencilere eğitim verilmeye başlandı.

26.02.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Organik Tarım Eğitimleri Projesi' kapsamında 28 okulda öğrencilere eğitim verilmeye başlandı.

Erciş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri organik tarımın insan, çevre ve hayvan sağlığı üzerindeki etkilerine değinerek, organik tarım ürünlerinin tarladaki üretiminden pazardaki satışına kadar tüm safhaları hakkında eğitim düzenliyor Erciş İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Cihat Çağrı, her türlü sentetik kimyasal ilaçlar ve gübrelerin kullanımının yasaklanmasının yanında, organik ve yeşil gübreleme münavebe toprağın muhafazası, bitkinin direncini artırma, parazit ve predatörlerden yararlanmayı tavsiye eden bütün bu üretim tarzlarında miktar artışı değil, ürünün kalitesinin yükseltilmesini amaçladıklarını söyledi. Günümüzde sadece organik tarımla toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumanın ancak mümkün olacağını da belirten Çağrı, eğitimlerinin ilçedeki 28 okulda devam edeceğini ifade etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Organik Tarım Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement