Aksaray'da Öğrencilere SGK Bilinci Aşılandı - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da Öğrencilere SGK Bilinci Aşılandı

Aksaray'da Sosyal Güvenlik Kurumu, lise öğrencilerine yönelik Sosyal Güvenlik Eğitimi verdi.

20.03.2014 10:25  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray’ın Eskil ilçesinde bulunan Cumhuriyet Lisesi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerine yaklaşık 80 lise öğrencisi katıldı. Programa katılan SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, sosyal güvenlik kurumunun ne olduğunu ve sigortanın önemini anlattı. Ardından Sosyal Güvenlik Uzmanları tarafından öğrencilere kayıt dışı istihdam, sigortanın amacı, önemi ve emeklilik konularında bilgiler verildi.

Konuyla ilgili bilgi veren SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, amaçlarının çocuklara sosyal güvenlik bilincini aşılamak olduğunu belirterek, “Çocuklarımıza sosyal güvenlik bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Sosyal güvenlik deyince ne anlaşılıyor, özellikle devredilen SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı gibi kurumlarla ilgili mevzuatın birleştirilmesini anlatmaya çalışıyoruz. Daha da önemlisi çocuklarımıza sosyal güvenlik kurumu hakkında bir bilinçlendirme oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Öğrenciler ise eğitimin son derece verimli geçtiğini belirterek, sosyal güvenlik ve sigorta alanında birçok şeyi öğrendiklerini söyledi.

YASİN CAN

Aksaray\'da Öğrencilere SGK Bilinci Aşılandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aksaray'da Öğrencilere SGK Bilinci Aşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement