Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Tokat’ın Turhal ilçesinde, Fatih Projesi kapsamında ikinci etapta 10. sınıf öğrencilerine 309 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.

15.10.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Turhal ilçesinde, Fatih Projesi kapsamında ikinci etapta 10. sınıf öğrencilerine 309 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.

Kaymakam Bünyamin Yıldız Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu Fatih Projesi kapsamında ilçe 309 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı programına katıldı. Yeşilırmak Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa Kaymakam Bünyamin Yıldız'ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Yıldız, Okul Müdürü Yunus Bulut ve öğretmenler katıldı. Tablet dağıtım programında öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Kaymakam Yıldız, "Ülkemizde eğitim ve öğretimde son yıllarda çok ciddi bir değişim var. İlçemizde de biz bunu gördük. Turhal'da 17 bin öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize 1040 civarında öğretmenimizle hizmet veriyoruz. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı açısından gerçekten onur duyacağımız bir sayı. Tabi bu sadece fiziki mekanların tamamlanması ile eğitim öğretim işi yetmiyor. Gelişen bir dünya ve dönüşen bir eğitim sistemi var. Bu sisteme bizim ayak uydurmamız gerekiyor. Dünyadaki 15 yaş grubundaki gençlerin aldığı eğitimi sizin almanız gerekiyor. ya da artık onlarla rekabet edebilmeniz gerekiyor. Bunu için de teknolojinin her türünden çok iyi istifade edilmesi gerekiyor. Biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığımız Fatih Projesi adı altında çok güzel bir proje başlattı. Şu anda bilişim bizim için çok önemli. Biz müfredatında daha ilerisinde çok önemli işler yapmak mecburiyetindeyiz. Bilişimden ve teknolojiden sonuna kadar faydalanacağız. Sizin gelişiminiz bizim için çok önemli. Size düşen görev ise çok çalışmaktır. Bu büyük bir hizmet. Devletimiz bu hizmeti daha genişleterek, daha güzelleştirerek, daha farklılaştırarak bütün öğrencilere yaygınlaştıracaktır. Eskiden okullarımızın telefonları var mıydı, ışıkları yanıyor muydu, sobaları yanıyor muydu bunlarla uğraşıyorduk. Ama şimdi gerçekten çok farklı işlerle uğraşıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilere tabletleri dağıtıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement