Öğrencilere Teog Öncesi Motivasyon Dopingi - Son Dakika
Basın Bültenleri

Öğrencilere Teog Öncesi Motivasyon Dopingi

Öğrencilere Teog Öncesi Motivasyon Dopingi

Sınavda başarıyı etkileyen faktörlerin başında gelen motivasyon TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavına sayılı günlerde kala veli ve öğrencilerin ilk gündemi haline geldi.

20.04.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sınavda başarıyı etkileyen faktörlerin başında gelen motivasyon TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavına sayılı günlerde kala veli ve öğrencilerin ilk gündemi haline geldi. 15 yıllık sınav koçluğu deneyimi ile binlerce öğrenciyi TEOG, LYS ve LGS sınavlarına hazırlayan Koray Varol Akademi'nin Kurucusu ve Eğitmen Koray Varol, İstanbul, Nişantaşı Sofa Otel'de TEOG'a yönelik "Motivasyon Semineri" düzenledi.

İki yüzden fazla öğrenci ve veliyi bir araya getiren seminerde; "Özgüven + Motivasyon + Odaklanma = Başarı" formülü üzerinden sınava dair önemli tavsiyelerde bulunuldu. "Sınav nedir? Sınavda nasıl başarılı olunur? Odaklanmak nedir? Sınava nasıl yaklaşmak gerekir? gibi sorulara da yanıt verildi.

Seminerin sınav anını iyi yönetme konusunda öğrencilere büyük yarar sağladığını anlatan Koray Varol, "Başarı, her çocuk için ayrı tanımlansa da var olan durumun gidebildiği en iyi yere gitmesi için yapılacak temel davranış biçimleri vardır. Çocuğunun sınava hazırlık sürecinde; ders dinleme potansiyelini yükseltmek, tekrar mekanizmasını iyi kurmak, çözdüğü soru sayısını arttırmak, sınava odaklanmasını sağlamak gibi konularla özel olarak ilgilenmek gerekir" dedi.

"Çocuğa sınava nasıl yaklaşması gerektiğinin anlatılmalı" diyen Varol, "Sınavda başarılı olmak için öncelikle çocuğun o bilgiyi bilip bilmediği üzerinden olaya yaklaşmak gerekir. Çocuk başarılı oldukça güven kazanır. Sınavda neyin, nasıl sorulacağını anlatmak çocuğu rahatlatır, endişelerini azaltır" dedi.

Seminerde; velileri de ilgilendiren tavsiyelerde bulunan Varol, "Anne ve babaların, çocuğun inancını arttırıcı konuşmalar yapması önemlidir. Çocuğun kendi kendine 'ben bunu yapacağım, olmazsa bir daha bir daha deneyeceğim, yapana kadar da ben bunun peşini bırakmayacağım' demesi gerekir. Sınava son on gün kala öğrencilerin eksiklerini tespit edip, telafi etmeye çalışması ve konuda yüreklendirilmesi başarıyı artırır" dedi.

Her öğrenci en fazla bir velisi ile katılabildiği seminer, Koray Varol Akademi eğitimleri ve yayınları hakkında bilgi almak için http://korayvarol.com adresini ziyaret edebilir, (212) 263 08 66 numaralı telefonu arayabilir ya da info@korayvarol.com adresine mail atabilirsiniz.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Öğrencilere Teog Öncesi Motivasyon Dopingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement