Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Amirliği tarafından ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi.

15.04.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Amirliği tarafından ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi.

İlçe Şehir Stadyumu yanında oluşturulan özel parkurda verilen eğitimde Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğünde görevli Trafik Polisi Çetin Yılmaz ve Toplum Destekli Polisi Mürsel Kuran, öğrencilere trafik kurallarını ve nasıl araç kullanılması gerektiğini anlattı.

Verilen teorik bilgilerin ardından öğrenciler ikişerli gruplar halinde sınıf öğretmenleri nezaretinde bindikleri akülü arabaları sürdü.

İlçe Emniyet Müdürü Seyfettin Süer, trafik kazalarının Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında geldiğini belirterek, trafik kazaları nedeniyle binlerce insanın hayatını kaybettiğini vurguladı.

Süer, "Küçük yaştan itibaren eğitim alan öğrencilerin ileride bilinçli birer sürücü olacaklarını ve trafik kurallarına uyacaklarını düşünüyoruz. Anne ve babalara da üzerilerine düşen görevi yerine getirmelerini söylüyoruz" dedi.

Uygulamalı trafik eğitiminin bir hafta süreceğini belirten Süer, ilçe genelinde bulunan 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin trafik eğitimine katılacağını kaydetti. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement