Öğrencileri Sokak Hayvanları Ve Çevre İçin Harekete Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Öğrencileri Sokak Hayvanları Ve Çevre İçin Harekete Geçiyor

Saint Benoît Lisesi, Beşiktaş Belediyesi'nin desteğiyle, Plastik Sanayicileri Derneği'nin hayata geçirdiği "Yuvaya Dönüşen Plastikler" projesine katılan ilk lise oldu.

14.04.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aynı zamanda "Çevrenin Genç Sözcüleri" ağına dahil olan Saint Benoît Lisesi, öğrencileriyle birlikte, sokak hayvanlarını, güneş, kar ve yağmurdan korumak için inşa edilecek barınakların yapımına plastik malzemelerle destek verirken geri dönüşüme de katkıda bulunacak.

Young Reporters for the Environment (Çevrenin Genç Sözcüleri) ağına dahil olan Saint Benoît Lisesi, Beşiktaş Belediyesi'nin desteğiyle, Plastik Sanayicileri Derneği PAGDER'in hayata geçirdiği "Yuvaya Dönüşen Plastikler" projesine destek veren ilk lise olarak örnek bir iş birliğine imza attı. Öğrencilerde hayvan yaşamı ve çevre kirliliği gibi sosyal sorunlara karşı farkındalığı artırmaya yönelik dahil olunan proje kapsamında, Saint Benoît Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, kullandıkları plastik kap ve şişeleri, Beşiktaş Belediyesi ve PAGDER iş birliği ile okula yerleştirilen özel kumbaralarda biriktirecekler. Beşiktaş Belediyesi tarafından okuldan toplanacak bu atıklar, PAGDER tarafından sokakta yaşayan hayvanlar için birer barınağa dönüşürken okul içerisinde geri dönüşüm için de büyük bir adım atılmış olacak.

PAGDER'in "Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır" sloganı ile başlattığı "Yuvaya Dönüşen Plastikler" projesi kapsamında düşüncelerini dile getiren Saint Benoît Fransız Lisesi Müdürü Pierre Gentric, lisenin eğitim felsefesinin kendi geleceklerine yatırım yapan çevreye duyarlı genç nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi. Projenin, öğretmeni, öğrencisi ve velisiyle tüm Saint Benoît ailesini tek bir amaç etrafında birleştireceğini belirten Gentric, "Lise olarak gençlerimizi birer 'doğa sözcüsü' olarak yetiştirme hedefiyle çevre sorunları üzerine eğiliyoruz ve ekolojik projeler geliştiriyoruz. Bu hedefle, Türkiye'de TÜRÇEV tarafından yürütülen ve öğrencileri çevre sorunları üzerine araştırmacı gazeteciliğe yönelten uluslararası "Young Reporters for the Environment - Çevrenin Genç Sözcüleri" gençlik ağına dahil olduk. Öğrencilerimizin akademik ve sosyal hayattaki konumlarının, canlılara ve çevreye karşı gösterecekleri duyarlılıkla bir bütün olarak pekişeceğinin ve böylelikle onları geleceğin tam donanımlı bireylerine dönüştüreceğinin farkındayız." açıklamalarında bulundu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar iş birliğiyle ilgili yaptığı açıklamada, Saint Benoît Lisesi'nin "Yuvaya Dönüşen Plastikler" projesine katılan ilk lise olmasının okullar ve kurumlar arasında örnek teşkil edecek bir adım olduğunu belirtti. Hazinedar, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Proje kapsamında gerçekleştireceğimiz geri dönüşüm, aslında, fiziksel çevre ve canlı türleri arasında ekolojik sürdürülebilirliğin bir halkasını oluşturuyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde ekosistemi canlı tutabilmek için bireylere çok fazla görev düşüyor. Okullarda genç yaşlarda bu alışkanlıkları kazanmak ileride değişimi yaratacak somut adımları ortaya çıkaracak." ifadelerinde bulundu.

Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci de, Saint Benoît Lisesi ve Beşiktaş Belediyesi'nin "Yuvaya Dönüşen Plastikler" kampanyasına destek vermesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "Projemizle, aslında insanoğlunun geleceğine sahip çıkıyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için bugünden bilinç ve farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Kaynağı kısıtlı tüketilebilir enerji kaynaklarının ve madenlerin geri dönüşümüyle tasarruf elde edilebilmesi için bu proje ve benzerleri önem taşıyor. Bu bilincin en doğru şekilde kazanılabileceği yer okullar. Saint Benoît Lisesi, eğitim kurumları arasında bu proje için ilk adımı atarak örnek olacak." dedi.

"Yuvaya Dönüşen Plastikler" projesi

PAGDER (Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği), "Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır" sloganı ile başlattığı "Yuvaya Dönüşen Plastikler" projesi ile olumsuz hava koşulları yüzünden hastalanan ya da hayatını kaybeden sokak hayvanları için anlamlı ve önemli bir projeyi başlatıyor.

Bu kampanya ile bilinenin aksine defalarca geri dönüştürülebilen ve geri dönüşümle başta iplik ve elyaf olmak üzere ticari kullanım alanları yaygın olan plastikler artık sokak hayvanları için birer yuvaya dönüşecek.

"Çevrenin Genç Sözcüleri – Young Reporters for the Environment" gençlik ağı

Çevrenin Genç Sözcüleri (YRE), uluslararası bir kuruluş olan Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından düzenlenen ve sürdürülebilir gelişim için eğitim çerçevesinde faaliyet gösteren uluslararası bir gençlik ağıdır. Orijinal ismi "Young Reporters for the Environment -YRE" olan Çevrenin Genç Sözcüleri Programı, FEE tarafından 1994 yılında yürütülmeye başlanmıştır. Programa Türkiye, 1996 yılında katılmıştır.

Çevrenin Genç Sözcüleri, gençlerin yönettiği, Çevre Eğitim Kurumu'nun (FEE) bir programı olarak uluslararası boyutta yürütülen bir çevre gazeteciliğidir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrencileri Sokak Hayvanları Ve Çevre İçin Harekete Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement